F1: Japánban újra bekeményít a Sauber 2 Meglepetésre nem volt túl erős a Sauber Szingapúrban, a lassú utcai pálya nem ízlett a C31-esnek. A gyors kanyarokkal tűzdelt szuzukai pályán ismét villoghat az autó, jó szereplést vár Kobajasi Kamui és Sergio Perez is. “Nagyon várom már a hazai versenyemet” – így Kobajasi. “Nagyon gyors lehet az autónk Szuzukában, néhány új alkatrész is debütál. Szerintem jó eredményt érhetek el honfitársaim előtt.”

“Tavaly a hetedik helyről indultam, de problémám volt a rajtnál, így csak 13. lettem. A japán szurkolók nagyszerűek, különleges hangulatot teremtenek és nem csak engem biztatnak. Igazi F1-rajongók és ezért nagyon büszke vagyok rájuk. Sehol másutt nem jönnek ki olyan korán a nézők és maradnak késő estig, mint itt, ráadásul az időjárástól független a sportág szeretete. Ami a pályát illeti, szerintem sok pilóta egyetért abban, hogy ez egy igazán nagyszerű helyszín.”

“Rendkívül technikás, nagyon jó vezetni rajta, de kihívást is jelent, mert nehéz összerakni egy tökéletes kört. Egyes pályákon 20-30 kör elég ahhoz, hogy megtanuljuk őket, néhány unalmassá is válik ezután, de Szuzukában körök százai után is lehet tanulni és fejlődni.”

Kobajasi csapattársa, a mclarenes lázban égő Sergio Perez is dicsérte a pályát. “Nagyon kedvelem ezt a helyszínt” – mondta a mexikói. “Tavaly versenyeztem itt először és rettentően élveztem. Nyolcadik lettem a 17. helyről indulva, sajnos az időmérőn technikai gondjaink voltak. A szingapúri rosszabb szereplés után arra számítok, hogy az autónk ismét olyan jó lesz, amihez idén hozzászoktunk, erősek leszünk a gyors kanyarokban.”

“A pályának van néhány remek szakasza és kanyarkombinációja, a japán szurkolóknak hála a hangulat is kivételes. Mivel ez Kamui hazai versenye, csapatunk sok támogatást kap, alig várom!”