Robert Kubica tavaly a téli Forma-1-es tesztek idején szenvedett súlyos balesetet egy kis olaszországi ralin, amelyben több végtagja is megsérült, különösen a jobb keze és karja károsodott.

Az egykori BMW- és Renault-pilótán számos műtétet hajtottak végre az elmúlt másfél évben, és a rehabilitációs folyamat mostanra odáig jutott, hogy a lengyel két héttel ezelőtt újra versenyezni kezdett, két olaszországi ralin is elindult. A Forma-1-es visszatérésről sem mondott még le, a múlt hétvégén pedig a Pirelli motorsportfőnöke arról beszélt, hogy 2013-ban hajlandóak lennének lehetőséget adni neki tesztpilótaként, hogy visszarázódjon.

A 2013-as pirellis felkészülés és a 2014-es F1-es visszatérés nem hangzik rosszul, de a Kubicát többször műtő kézspecialista, Igor Rossello borús képet festett a kilátásokról a lengyel Super Expressnek.

“Sajnos még egy hosszú és eredményes rehabilitáció sem fogja teljesen visszaállítani a kéz működését” – állította, hozzátéve, hogy a raliautó vezetésénél sokkal nagyobb hely van a mozgásra, mint egy F1-esben. “Pillanatnyilag nehéz lenne megmondani, hogy Robert képes lesz-e még F1-es versenyzésre.”