Sokáig úgy tűnt, hogy Felipe Massának nincs esélye a szerződéshosszabbításra a Ferrarinál. Szóba hozták a csapattal Nico Hülkenberget, Sergio Perezt, Paul di Restát, Heikki Kovalainent és Kimi Räikkönent is, most mégis úgy tűnik, hogy a brazil nyolcadik maranellói idényének is nekifuthat.

A veterán szakújságíró Roger Benoit szerint Massa formajavulása elegendő volt a Ferrarinak arra, hogy jövőre is adjon neki egy esélyt. “2013 lesz Massa nyolcadik idénye vörösben” – írta a jó kapcsolatokkal rendelkező Benoit.

Szingapúrban egyébként Alonso is kiállt Massa mellett. “Látszik a különbség, ha összehasonlítjuk Felipe és a felmerült kis nevek teljesítményét” – mondta Alonso. “Szerintem olyan pilótára van szükség, aki tiszteli a Ferrarit és az itteni hagyományokat.”

A Ferrari egyébként nem kapkodja el a Massa jövőjéről szóló döntés meghozatalát. “Nem sürgős, egyelőre még marad a kérdőjel” – fogalmazott Stefano Domenicali csapatfőnök.

“A szabályokban sincs semmilyen időhatár ezzel kapcsolatban. Számomra alapvető, hogy a pilótakérdést házon belül rendezzük le. Nem fontos, hogy kifelé beszéljünk, szóval akkor mondunk valamit, amikor lesz mit. Korábban nem.”