F1: A Williams még győzelemért küzdhet idén 2 Pastor Maldonado nagyot alakított a Szingapúri Nagydíj időmérőjén: ahogy tavasszal Barcelonában, ezúttal is megcsípte a második rajthelyet Lewis Hamilton mögött.

A mclarenest ezúttal nem sorolták hátra, a venezuelai pedig nem nyert, mert ahogy Hamilton, ő is műszaki hiba miatt búcsúzott az igen nehéz versenyen. Az eredmény csalódást keltő, hiszen Maldonado ezúttal végig “észnél volt”, de a pilóta erőt is merített belőle:

“Igazán jól mentem, a tempó teljesen rendben volt. De optimista vagyok a következő futamot illetően. Megvan a tempónk, megvan a potenciálunk arra, hogy a győzelemért küzdjünk, remélem, szerencsénk is lesz!” – mondta a barcelonai győzelme óta pont nélkül álló pilóta.

Maldonadótól ugyan tartott Hamilton a rajt előtt, de a venezuelai igen visszafogott volt, miután kialudtak a lámpák, két helyet is veszített. Utólag tagadta, hogy az elmúlt időszak büntetései, főképp a Romain Grosjeanak Spában kiosztott eltiltás miatt volt ennyire puha: “A rajtom rendben volt, egyszerűen csak az első kanyarban a hideg gumikon egy kicsit nagy ívben fordultam, ezért veszítettem pozíciót.”