Sebastian Vettel és Lewis Hamilton legjobb idejét csak egy hajszál választotta el a Szingapúri Nagydíj első szabadedzésén, a mezőnyt viszont mindketten alaposan elverték, a harmadikként záró Jenson Button már kilenctizedet kapott tőlük.

Az edzés nem indult zavartalanul az utcai pályán, Szingapúrt eső öntözte napközben, az aszfalt kora estére még nem száradt fel teljesen, az első fél órában csak intermediate gumikkal mentek ki, akik úgy döntöttek, hogy körülnéznek. A vizes gumikon Fernando Alonso volt a leggyorsabb, de amikor a sauberes Kobajasi Kamui jelentős előnnyel próbálkozott a szárazakkal, világos volt, hogy eljött az ideje váltani.

A legjobb eredményeket egy óra elteltével hozta Vettel és Hamilton, a többiek a közelükbe sem értek. Ahogy már írtuk, a harmadik legjobb Button volt, mögötte Alonso és az utcaipálya-specialista Pastor Maldonado végzett. Mark Webber több mint egy másodpercet kapott csapattársától.

A két Force India a 7-8. helyen zárt és bár Sergio Perez az instabil autóra panaszkodott többször is, azért beféret a top10-be a Toro Rossó-s Daniel Ricciardo mögött.

A Mercedes és a Lotus nem villogott, de mindkét csapat komolyabb aerodinamikai csomaggal érkezett, valószínűleg ezek tesztelése miatt nem mentek igazán gyors köröket. Felipe Massa 16. helyét az magyarázza, hogy a brazil nem ment mért kört száraz abroncsokon.

Bár a falak közel vannak, az aszfalt pedig cseppet sem tapadt jól, komoly hibát senki nem követett el, még a pályán először vezető HRT-ifjonc kínai, Ma Csing-Hua sem, aki Monza után második ízben kapott edzéslehetőséget a kiscsapatnál.

Szingapúri Nagydíj, 1. szabadedzés, Marina Bay, 2012.09.21.