Felipe Massa, Michael Schumacher és Lewis Hamilton, azaz a kulcsfigurák után talán a Force India két fiatal versenyzőjét, Paul di Restát és Nico Hülkenberget emlegetik legtöbbet a pilótapiaci spekulációban idén.

A skót és a német tehetség is esélyes lehet a fent említett pilóták helyeire 2013-ban, a találgatásoknak pedig realitást ad, hogy a Force India a McLarennel (technikai partner), a Mercedesszel (motorszállító) és a Ferrarival is (a tartalékos Jule Bianchi “nevelője” és támogatója) kapcsolatban áll, elképzelhető valamilyen alku.

A silverstone-i alakulat tulajdonos-főnöke, Vijay Mallya ezzel együtt azt állítja, hogy ő mindkét versenyzőjével számol 2013-ra is.

“Én mindkettejüknek leszögeztem, hogy meg akarom tartani őket. Mindent megteszek, hogy megőrizzem a pilótáimat. A spekulációkkal ellentétben eddig senki nem keresett meg (a nagycsapatok közül), az hogy mégis forog a nevük, csak azt mutatja, hogy a pilótáimba helyezett bizalmammal nem tévedtem” – mondta az indiai milliárdos.

Bár di Resta a múlt héten hivatalossá tette kapcsolatát a Jenson Button-féle menedzsmenttel, a Sports Partnershippel, ezzel talán már a következő lépésre készül, Hülkenberg nem veszi túl komolyan az őket érintő pletykákat.

“Pozitív dolog, ha az embert a nagycsapatokkal kapcsolatban emlegetik, ez azt mutatja, hogy valamit jól csinálunk. De nem szabad elszállni. Azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk, hét futam van még hátra, arra kell koncentrálni, hogy a maximumot hozzuk ki magunkból. Jellemző az évnek erre a szakára, hogy sok a pletyka, a találgatás, mindenki tudja, hogyan megy ez. Egyszerűen csak figyelünk, nem izgulunk, esetleg jót nevetünk ezeken.”