Nick Heidfeld 2000-ben mutatkozott be a Forma-1-ben a Prostnál, majd megfordult a Jordannél, a Williamsnél is, a Saubernél pedig három időszakban is szerepet vállalt. 2011-re nem kapott szerződést, de végül beült a téli tesztek idején megsérült Robert Kubica helyéra a Lotus Renault-nál, azonban a csapat az idény felénél elküldte.

A 35 éves német azóta különböző kategóriákban versenyez, de azt állítja, továbbra sem intett végleg búcsút a Forma-1-nek.

“Még nem jutottam el oda, hogy azt mondjam, ezután már más útra lépek. Túlságosan szeretem az F1-et ehhez” – szögezte le, hozzátéve, hogy versenyképtelen csapatnál való visszatérés azonban nem érdekelné. “Eredményeket ígérő kilátások kellenének, de ha ez nem lehetséges, akkor nem érdekel a dolog.”

Heidfeld azt sem titkolja, hogy még mindig bántja a Lotus tavalyi eljárása, a hirtelen történt kirúgása: “Eltart egy darabig feldolgozni az ilyesmit, nekem pedig még nem is sikerült. Nagyon nehéz időszak volt az számomra.”

2013-at illetően még minden nyitott a F1-ben összesen 183 futamon elrajtoló veterán számára: “Most kezdek tárgyalgatni, gondolkodni a dolgokon. Sokféle lehetőség van, majd meglátom, merre tovább.”