F1: A Sauber egy lépésre a győzelemtől 2 Sergio Perez az Olasz Nagydíjon idei harmadik dobogós helyezését szerezte a Sauberrel, méghozzá úgy, hogy ahogy Malajziában, ezúttal is csak pár kör hiányzott ahhoz, hogy az első helyet csípje meg.

A csapat főnöknője, Monisha Kaltenborn szerint idén a győzelem is simán a pakliban van még:

“Ez a futam megmutatta, hogy már csak egy apró lépés hiányzik és sikerülhet. A legjobb az egészben, hogy mostanában mennyire gyakran vagyunk gyorsak, nem csak egy futamról van szó, szóval őszintén úgy gondolom, hogy képesek lehetünk saját erőből győzni is.”

A Sauber számára igazi vigaszt jelentett az Olasz Nagydíj, hiszen az egy héttel korábbi Belga Nagydíjon nagyon fájdalmas csalódást jelentett számukra, amikor a rajtbalesetben gyakorlatilag mindkét autójukat elveszítették, pedig Kobajasi Kamui a 2., Perez a 4. rajkockából kezdett.

“Spa után igyekeztünk elfelejteni a történteket, de az ember fejében mégis ott motoszkált a dolog, a mostani hétvégére pedig úgy érkeztünk, hogy a pálya nem fekszik majd az autónak, nehéz lesz pontokat szerezni. Fontos volt, hogy a spái veszteség után azért hozzunk valamennyit. A péntek egész jónak tűnt, de a kvalifikáció nem volt valami rendkívüli. Tudtuk, hogy a rajthelyekből pontok lehetnek, de hogy dobogó lesz, arra egyáltalán nem számítottunk.”

A Ferrari utánpótlás-nevelő programjának tagjaként Perezt már korábban is emlegették Felipe Massa utódjaként, az idei dobogós helyezések pedig más nagycsapatok érdeklődését felkelthették iránta. Kaltenbornt a futam után arról is megkérdezték, nem tart-e tőle, hogy nehéz lesz megtartani a mexikóit.

“Mindig is azt mondtam, hogy egy-egy idényre jelentjük be a versenyzőket, a megfelelő időben megtesszük ezt a jövő évet illetően is. De én ugyanolyan nyugodt vagyok, mint pár hónappal ezelőtt.”

Pereznél arról érdeklődtek, hogy nem fél-e, hogy az Alonso elleni előzésével tulajdonképpen rontotta a ferraris lehetőségeit.

“Kérdezzék őt. Én nem tudom. Biztos vagyok benne… Engem egyáltalán nem… Én a saját csapatomért küzdök és mindig is az aktuális csapatom sikeréért fogok hajtani. Mindig mindent beleadok, és minden pilótával megküzdök, legyen az Fernando vagy Lewis, én a saját csapatom eredményéért harcolok, és azt hiszem, minden versenyző ugyanígy van ezzel.”