F1: Räikkönen, a pontszerzőgép 1
F1: Räikkönen, a pontszerzőgép 2

F1: Räikkönen, a pontszerzőgép

F1: Räikkönen, a pontszerzőgép

F1: Räikkönen, a pontszerzőgép 24
F1: Räikkönen, a pontszerzőgép 25
F1: Räikkönen, a pontszerzőgép 26
F1: Räikkönen, a pontszerzőgép 27
F1: Räikkönen, a pontszerzőgép 28
F1: Räikkönen, a pontszerzőgép 29
F1: Räikkönen, a pontszerzőgép 30
F1: Räikkönen, a pontszerzőgép 31
F1: Räikkönen, a pontszerzőgép 32
F1: Räikkönen, a pontszerzőgép 33
F1: Räikkönen, a pontszerzőgép 34
F1: Räikkönen, a pontszerzőgép 35
F1: Räikkönen, a pontszerzőgép 36
F1: Räikkönen, a pontszerzőgép 37
F1: Räikkönen, a pontszerzőgép 38
F1: Räikkönen, a pontszerzőgép 39
F1: Räikkönen, a pontszerzőgép 40
F1: Räikkönen, a pontszerzőgép 41
F1: Räikkönen, a pontszerzőgép 42
F1: Räikkönen, a pontszerzőgép 43
F1: Räikkönen, a pontszerzőgép 44
Fotó megosztása:
F1: Räikkönen, a pontszerzőgép 45 A Lotusnak egész hétvégén nem feküdt az alacsony leszorítóerőt kívánó monzai pálya, Kimi Räikkönen csak a 7. helyről rajtolhatott vasárnap délután, ehhez képest pozitív eredmény, hogy végül az 5. pozícióban intették le. Mivel Alonso előtte ért be, így a hátránya egy kicsit nőtt, de a relatíve még előrébb is lépett a finn, immár harmadik a bajnokságban úgy, hogy még nem nyert futamot idén.

“Jó, hogy harmadik vagyok, de veszítettem néhány pontot Fernandóval szemben, ami nem ideális. Nehéz hétvége volt ez, az egyenesekben lassúak voltunk, így nehéz volt védekezni és még a DRS-sel is alig tudtam előzni. Egykiállásos stratégiát vittünk, a gumikkal nem volt gond. A verseny előtt a 6-7. helyet vártuk, szóval az ötödiknél tényleg nem hozhattunk többet” – mondta az Alonso mögött 38 ponttal álló Räikkönen.

A finn ideiglenes csapattársának, Jerome D’Ambrosiónak nem volt könnyű napja, az eltiltott Romain Grosjean helyére beugrott belgát cserben hagyta a KERS, a 13. helyen ért be.

“Hosszú és nehéz verseny volt számomra. Miután a 6. körben elvesztettem a KERS-t, végig hátrányban voltam, hiszen itt körönként fél másodpercet is jelent. A rajtom jó volt, Ricciardóval és Rosberggel küzdöttem, de amint elszállt a plusz erő, visszaestem. Az utolsó etapon a közepes gumikkal, szabad pályán egész jól mentem, nem is hibáztam ma, szóval egy kis szerencsével jobb eredményem is lehetett volna. A célom a célba érés volt, ezt teljesítettem, szóval nem olyan rossz ez. Nagyszerű volt újra az autóban ülni, főképp egy ilyen csodálatos csapatnál, nagyon sokat tanultam a hétvégén” – összegzett a tartalékos, aki két hét múlva már újra a bokszutcából figyeli az eseményeket Szingapúrban.

A csapatfőnök, Eric Boullier összességében elégedett volt:

“Ettől a hétvégétől nem is várhattunk volna többet. A jó bajnoki helyezés kulcsa az állandó pontszerzés, még akkor is, ha nehezen alakul a hétvége, Kimi pedig azt hozta, amit vártunk tőle. Az már a hab a tortán, hogy ezzel a harmadik helyre lépett előre. Hét futammal a vége előtt még mindig lőtávolban vannak az előttünk lévők mindkét bajnokságban. Jerome nagyszerű munkát végzett, miután a mély vízbe dobtuk. Biztos vagyok benne, hogy a KERS-probléma nélkül pontokat hozott volna.”

“Bízunk benne, hogy Szingapúrtól már sokkal versenyképesebb leszünk a következő pályák jellegének és az érkező fejlesztéseinknek köszönhetően, azaz több pontot tudunk majd szerezni minden futamon!”