F1: Massa örömmel állt félre 2 Szombaton Felipe Massa mentette a Ferrari becsületét a hazai pályán, amikor megszerezte a 3. rajtkockát, de vasárnap délután végül lemaradt a dobogóról, a negyedik helyen ért be Fernando Alonso mögött.

A brazil ezzel együtt nem volt csalódott, a Ferrari ugyanis áramkimaradás miatt komoly nehézségekkel küszködött a bokszban, elszállt a telemetria is. Ehhez képest Massa körbeért, Alonsót udvariasan maga elé engedte, ellenben közvetlenül mögötte beérve hozta a konstruktőri pontokat.

“Szerencsétlen dolog volt, hogy elment a telemetria, de az erős gumikopás volt a fő gond, nehéz helyzetben voltam, így ez is jó eredmény a csapatnak. A rajttól a célig nem láttak a garázsból, de mindent kezeltem a kormányon, amit csak mondtak, szerintem ez nem volt akkora probléma. A gumikkal voltak a bajok – kisebb kopásra számítottam, de a 3-4. hely így is jó” – mondta a verseny után, majd kitért az elengedésre.
 
“Természetesen egyénileg is fontos volt számomra a futam, de mivel olyan helyzetben voltam, hogy segíthettem Fernandónak a bajnokságban, ez nagyon fontos volt.”