F1: Räikkönen rosszkor bújt Alonso mögé 1
F1: Räikkönen rosszkor bújt Alonso mögé 2

F1: Räikkönen rosszkor bújt Alonso mögé

F1: Räikkönen rosszkor bújt Alonso mögé

F1: Räikkönen rosszkor bújt Alonso mögé 15
F1: Räikkönen rosszkor bújt Alonso mögé 16
F1: Räikkönen rosszkor bújt Alonso mögé 17
F1: Räikkönen rosszkor bújt Alonso mögé 18
F1: Räikkönen rosszkor bújt Alonso mögé 19
F1: Räikkönen rosszkor bújt Alonso mögé 20
F1: Räikkönen rosszkor bújt Alonso mögé 21
F1: Räikkönen rosszkor bújt Alonso mögé 22
F1: Räikkönen rosszkor bújt Alonso mögé 23
F1: Räikkönen rosszkor bújt Alonso mögé 24
F1: Räikkönen rosszkor bújt Alonso mögé 25
F1: Räikkönen rosszkor bújt Alonso mögé 26
Fotó megosztása:
F1: Räikkönen rosszkor bújt Alonso mögé 27 Úgy tűnik, a Lotusnál továbbra sem sikerült megoldani a fő problémát, az általában nem túl erős időmérős szereplést. Az Olasz Nagydíj kvalifikációján Kimi Räikkönen a 8., az eltiltott Romain Grosjean helyére beültetett Jerome D’Ambrosio pedig a 16. időt érte el.

Mindkét pilóta nyer majd egy-egy rajthelyet Paul di Resta és Pastor Maldonado hátrasorolása miatt, ezen túl csak a hagyományosan jobb versenytempóban bíznak.

“Ma nem volt meg a tempónk, de legalább a top10-ben ott vagyok. A hétvégén végig nagyjából ezt tudtuk, szóval nem volt meglepetés mai tempó. Hosszú lesz a futam, a versenyen pedig rendszerint egy kicsit erősebbek vagyunk. Itt az előzés is lehetséges, szóval majd meglátjuk, mi lesz holnap!” – mondta Räikkönen, aki kilenc eddigi Olasz Nagydíján egyszer sem nyert még.

A tartalékos Jerome D’Ambrosio a hétvége kapcsán többször is hangsúlyozta, hogy nehéz lesz a dolga és inkább nem tűz ki konkrét célokat, de nem titkolta, hogy ennél azért többre számított.

“Vegyes érzéseim vannak, hogy őszinte legyek. Bejutottam a Q2-be, de bosszantó, hogy nem tudtam ennél jobbat hozni, ugyanis a második és harmadik szektorban igazán közel vagyok (Räikkönenhez), de az elsőben tegnap óta küszködtem. A Kimihez viszonyított hátrányom 60-70 százaléka ott jön össze, nagyon sokat lehetne hozni két kanyarral, holnap oda kell figyelnem erre. Nagy falat ez a hétvége, szóval összességében nem olyan rossz ez, te azért többet szerettem volna.”

A Lotus technikai főnöke, James Allison szerint D’Ambrosio munkája rendben volt, de Räikkönen esetében jobbat szerettek volna, de vele még az ügyeskedés is pont rosszul sült el.

“Kicsit csalódottak vagyunk, mert a 6. hely volt a célunk Kimivel, fél tizeddel maradtunk le róla. Kimi utolsó nekifutásánál ott volt előtte Fernando, a szélárnyék meghúzhatta volna, de Fernando sajnos nem volt gyors azon a körön, az Ascari sikánnál túl közel voltunk hozzá, ez pedig másfél tizedbe került. Néha van ilyen az időmérőn.”

“De bízunk benne, hogy erős lehet a versenyünk. Általában kevésbe kopnak a gumijain, mint némelyik riválisnál, ez is segíthet majd. Tisztességes szereplést várunk, erős pontszerzést” – magyarázta a szakember.

“Jerome számára elég meredek volt a hétvége, de jó munkát végzett. Nehéz futama lesz holnap az alacsony leszorítóerős csomaggal, főképp a sikánokon, de reméljük hogy a versenyen is folytatódik a hétvégén eddig látott fejlődése, még bármi lehetséges.”