Nagyon régóta téma a költségcsökkentés a Forma-1-ben, Jean Todt FIA-elnök most minden korábbinál határozottabban tette magáévá a kérdést. Todt szerint nincs mese, folytatni kell azoknak az intézkedéseknek a sorát, amelyeket elődje, Max Mosley kezdett el.

“A költségek tekinthetők a legfőbb célomnak” – jelentette ki Todt. “További harminc százalékkal kell csökkentenünk a kiadásokat a következő három évben, ellenkező esetben több csapatot is elveszítünk. A Forma-1-nek mindenkinek olyan üzletet kellene jelentenie, amelynek egyenlege pozitív. Ez jelenleg csak két-három csapatról mondható el.”

“Az új Concorde Agreementtel valami elkezdődik, hosszas és feszült egyeztetéseket követően. 2014-től, az új szabályokkal és turbómotorokkal is teszünk egy lépést az elképzelt, élhetőbb világ felé. És talán sikerül meggyőznöm néhány gyártót, hogy az endurance és egyéb érdekeltségek mellett F1-es motorokat is gyártsanak: Audi, Toyota, Porsche és a koreaiak?”

Todt szerint a Mercedes kiszállásával kapcsolatos félelmek enyhültek azzal, hogy Ross Brawn csapatfőnök kijelentette, a gyártó elkötelezett az F1-es program iránt. “Nem hiszem, hogy kiszáll a Mercedes. De meg is kell tennünk mindent, hogy itt tartsuk. És egyébként is, gyári csapatként még csak a kezdeteknél tart.”