F1: Nem tűzött ki célt Grosjean helyettese 1
F1: Nem tűzött ki célt Grosjean helyettese 2

F1: Nem tűzött ki célt Grosjean helyettese

F1: Nem tűzött ki célt Grosjean helyettese

F1: Nem tűzött ki célt Grosjean helyettese 8
F1: Nem tűzött ki célt Grosjean helyettese 9
F1: Nem tűzött ki célt Grosjean helyettese 10
F1: Nem tűzött ki célt Grosjean helyettese 11
F1: Nem tűzött ki célt Grosjean helyettese 12
Fotó megosztása:
F1: Nem tűzött ki célt Grosjean helyettese 13 A Belga Nagydíj rajtjánál okozott baleset miatt a lotusos Romain Grosjean rég nem látott szigorral büntették a versenybírók, a franciát eltiltották az Olasz Nagydíjon való indulástól.

A Lotus Kimi Räikkönen mellett a csapat tartalékosát, Jerome D’Ambrosiót indítja Monzában. A belga pilóta tavaly a Marussia Virginnél versenyzett, idén azonban csak egyszer, a mugellói teszt egyik napján ült az autóban. Amikor csütörtökön arról kérdezték, milyen célt tűzött ki maga elé a hétvégére, nagyon óvatosan felelt:

“Nehéz erre a kérdésre válaszolni, mert nincs elég információm ahhoz, hogy konkrét helyezést tűzhessek ki célul. A mérnökökkel közösen dolgoznom kell majd az autón, erre kell koncentrálnom, aztán ha ez megvan, akkor kezdhetünk valami jóban reménykedni.”

“Nem érzem, hogy elég időt töltöttem volna az autóban, csak egyszer, Mugellóban vezettem, méghozzá elég vizes pályán. De a csapat munkájában nagyon is részt vettem eddig, szóval próbálok majd ebből tőkét kovácsolni.”

A nehéz helyzet elismerése mellett D’Ambrosio hangsúlyozta, hogy nem is számíthat másra, hiszen a tartalékosnak pontosan ilyen a munkája.

“Nyilván elég hirtelen jött a dolog, hétfőn, szóval egy kicsit kapkodós volt ez a hét. De tartalékosként az a dolgom, hogy a lehető legfelkészültebb legyek, tartsam a formámat és legyek képben, ha valami olyasmi adódik, mint most.”