Kimi Räikkönen 18 futamgyőzelmet szerzett eddigi F1-es pályafutása során, azonban míg a múlt heti helyszínen, Spában négyszer is tudott diadalmaskodni, a most következő pályán, Monzában sosem intették le elsőként, legjobb eredménye egy 2. hely 2006-ból.

Ahogy azonban Belgium előtt sem foglalkozott túlságosan a korábbi jó eredményekkel, úgy most sem aggasztja az eddigi monzai sikertelenség.

“Tény, hogy Olaszországban sosem győztem még. Ilyen-olyan okokból nem jöttek össze a dolgok, de ez nem jelenti azt, hogy ne tudnék versenyezni azon a pályán. Attól, hogy korábban nem nyertem valahol, nem jelenti, hogy ne lehetne jó eredményem a jövőben. Remélhetőleg ezúttal esélyem lesz a győzelemért küzdeni!”

Räikkönen 2007-től 2009-ig a Ferrarival indult Monzában, megtapasztalta a Ferrari-drukkerek, a tifosók támogatását – reméli, hogy azóta sem felejtették el őt.  

“Monza a tifosók otthona és sok finn szurkoló is lesz. Monzában igazán gyorsan megyünk, ha az autó jól működik, igazán izgalmas, hogy mekkora tempót lehet kihozni belőle. A legutóbbi monzai futamomon még Ferrari-pilóta voltam. Mindig is élveztem a monzai hangulatot, de ferrarisként egészen különleges volt. Remélem, hogy még ma is örömmel látnak versenyezni, akkor is, ha épp egy Ferrari előtt leszek! Igazán várom, hogy lássam a szurkolókat, azt hiszem, Lotus-pilótaként is különleges érzés lesz a dobogóra állni, ha sikerül!”

Räikkönen a Belga Nagydíjon szerzett harmadik helyével a pontverseny 4. pozíciójába került, hátránya 33 pont az éllovas Fernando Alonsóhoz képest.