F1: Kijelölték Grosjean helyettesét 1
F1: Kijelölték Grosjean helyettesét 2

F1: Kijelölték Grosjean helyettesét

F1: Kijelölték Grosjean helyettesét

F1: Kijelölték Grosjean helyettesét 8
F1: Kijelölték Grosjean helyettesét 9
F1: Kijelölték Grosjean helyettesét 10
F1: Kijelölték Grosjean helyettesét 11
F1: Kijelölték Grosjean helyettesét 12
Fotó megosztása:
F1: Kijelölték Grosjean helyettesét 13 A Belga Nagydíj rajtbalesetének okozásáért a versenybírók egy futamra szóló eltiltással büntették Romain Grosjeant, így az Olasz Nagydíjra helyetteset kellett találnia a Lotusnak.

A francia helyére a fő esélyes a csapat hivatalos tartalékosa, a tavaly a Virginnél versenyző Jerome D’Ambrosio volt, a Lotus ma meg is erősítette, hogy Monzában a belgát indítják Kimi Räikkönen mellett.

“Amikor harmadik pilótának leszerződtettük Jerome-ot, akkor egy friss, nagyon motivált és tehetséges pilótát kaptunk, aki végigversenyezte a 2011-es idényt. Reméljük, hogy ez megmutatkozik majd, amikor Monzában vezeti az autót! Jerom nagyon jól integrálódott a csapatba, és jól dolgozott, amikor a mugellói teszten vezette az E20-ast” – mondta a csapatfőnök, Eric Boullier.

“Most itt az újabb feladat, egy olyan autóval kell versenyeznie a nehéz monzai pályán, amely a dobogóra is jó. Egy biztos: Jerome félig olasz, szóval már tudom, hogy Fernando mellett kinek drukkolnak majd a szurkolók! Nehéz dolga lesz, de minden tekintetben támogatni fogjuk, hogy jó eredményt hozhasson!” – tette hozzá.

D’Ambrosio úgy érzi, hogy felkészült a beugrásra, ha lehet, pontszerzéssel akarja meghálálni a lehetőséget:

“Nagyon szerettem volna 2012-ben is újra Forma-1-es autóba ülni, szóval két kézzel kapok a lehetőség után. Monza  fantasztikus versenypálya, alig várom, hogy pénteken kiguruljak!

“Tartalékosként minden egyes versenyen a csapattal dolgoztam, a versenyzőkkel együtt ott voltam az összes eligazításon és megbeszélésen, szóval ebből a szempontból felkészült vagyok. Monza nagyszerű pálya, de elég technikás is, tehát nem becsülöm alá a rám váró feladatot. A bizalmat pontokkal szeretném meghálálni a versenyen. Vasárnap után aztán visszaadom a kormányt Romainnak, de remélem, hogy az olaszországi teljesítményemmel bizonyíthatom majd, mire vagyok képes!”