F1: Ki ül Grosjean helyére? 1
F1: Ki ül Grosjean helyére? 2

F1: Ki ül Grosjean helyére?

F1: Ki ül Grosjean helyére?

F1: Ki ül Grosjean helyére? 8
F1: Ki ül Grosjean helyére? 9
F1: Ki ül Grosjean helyére? 10
F1: Ki ül Grosjean helyére? 11
F1: Ki ül Grosjean helyére? 12
Fotó megosztása:
A vasárnapi Belga Nagydíj rajtjánál a lotusos Romain Grosjean Lewis Hamilton kiszorításával olyan balesetsorozatot indított el, amelyben ő, Hamilton, a teljesen vétlen Fernando Alonso, valamint a sauberes Sergio Perez is kiesett, míg Kobajasi Kamui és Pastor Maldonado autója megsérült.

A franciával nem bántak kesztyűs kézzel a stewardok, az eset miatt rég nem látott büntetést alkalmaztak, Grosjeant egy futamról eltiltották, nem indulhat a hétvégi Olasz Nagydíjon.

A Lotus csapatfőnöke, egyben Grosjean menedzsere, Eric Boullier azt mondta, szerinte tanulni fog a büntetésből a pilóta.

 “Csakis azt mondhatom, hogy igen, remélem tanulni fog. A büntetést azért adják, hogy az illető elgondolkodjon rajta, mit tett. Szóval a büntetés segíthet neki abban, hogy jobb versenyzővé váljon később, ennek pedig örülök.”

Grosjean büntetésének súlyosságához valószínűleg az is hozzájárult, hogy idén már Spa előtt hat különböző futamon  – Melbourne-ben, Szepangban, Barcelonában, Monacóban, Silverstone-ban és Hockenheimben – is részese volt ilyen-olyan balhéknak a versenyek kezdeténél.

“Nem hét incidensért volt felelős. Hét incidensnek volt részese, ami azért más” – hangsúlyozta Boullier. “De nyilván nem jó dolog, ha mindig benne van, szóval dolgoznunk kell ezen, beszélnünk kell erről, leginkább arról, hogy miért is van mindig a rossz helyen.”

“Szerintem az is benne van, hogy nagyon akar teljesíteni. Perfekcionista, nagyon jól akar szerepelni, de érdemes lenne gondolkodnia. Szerintem jobban is fejlődhetne úgy, ha nem helyezne akkora nyomást önmagára a rajtoknál.”

Boullier azt mondta, hogy még nem dőlt el, Grosjean ott lesz-e a csapattal Monzában, de úgy véli, a büntetés ellenére is a Lotus tagja a francia, így ott lenne a helye.

Szintén nyitott még, hogy Grosjean helyett ki vezet az Olasz Nagydíjon. Az F1 környékén jó néhány mozgósítható pilóta akad, Adrian Sutil, Jaime Alguersuari, Lucas di Grassi, Nick Heidfeld vagy akár Rubens Barrichello is kapható lehet egy beugrásra, igaz, a legfőbb esélyes a csapat saját tartalékosa, Jerome D’Ambrosio, aki a tavaszi mugellói teszten vezette is az idei autót.

“Nagyon nagy a valószínűsége, hogy ő lesz. Bár sok pilóta van, aki lehetőségre vár. A listánkon első Jerome, aki a tartalékosunk, neki van a legnagyobb esélye arra, hogy vezesse az autót. De előbb le kell ülnünk, hogy beszéljünk, néhány dolgot még rendezni kell, aztán majd meglátjuk.”

A Lotus a hét egy későbbi időpontjára ígérte a döntést.