F1: Néha előny a lassú rajt 2 A Toro Rosso idén a leggyengébb a középcsapatok közül, a szezon eleji két pontszerzés óta végig nulláztak, a Belga Nagydíjon azonban egyszerre mindkét pilóta a top10-ben végzett, a verseny a kezükre játszott.

A 8. helyen záró Jean-Eric Vergne utólag áldhatta magát, amiért a rajtnál hibázott:

“Nem rajtoltam valami jól, mert véletlenül beindítottam a lefulladásgátlót. Így jó néhányan elmentek mellettem, aztán láttam a balesetet. Fékeztem, igyekeztem a lehető legbelül elfordulni, sikerült is gond nélkül megúsznom.”

“Élveztem a mai napot, szerintem jó irányba tartunk, bár nehéz lenne pontosan megmondani, mi is volt jobb az autón ezen a hétvégén, mint korábban. Majd kielemezzük a délutánt, hogy Monzában még erősebbek lehessünk.”

Daniel Ricciardo 11 futammal ezelőtt, a hazai szezonnyitóján szerzett pontot utoljára, így örült, bár úgy érezte, még többet is elérhetett volna.

“Jó móka volt! Sikerült előnyünkre fordítani a balesetet, jól indultam és el tudtam fordulni a belső íven a hajtűnél, a hatodik helyig jutottam. Az első etapomon a közepes gumikkal mentem, azt hiszem még negyedik is voltam valamikor. A második két etapon viszont már nem voltam olyan gyors a kemény gumikon, veszítettem pár helyet. Mindig szeretnénk még többet, de azért a 9. hely miatt sem panaszkodom!”