Kimi Räikkönen a szépen sorban gyűjtögetett dobogós helyezéseivel a nyári szünetre a bajnoki küzdelem esélyesei közé került, az 5. helyen áll, de a szintén a Fernando Alonsót üldöző Lewis Hamiltontól és a Red Bull két pilótájától alig néhány pont választja el. A Lotus is jól áll a konstruktőriben, a 3. helyen mindössze egy pont a hátrányuk a McLarenhez képest.

A 2007-es bajnok ezután már nem csak egyszerűen az eredményekért hajt, egyértelműen a bajnokságok sorsát is szem előtt tartja.

“Mostanra ötödik vagyok és a célom nyilván az, hogy  több pontot gyűjtsek, mint az előttem állók. Minél kisebb a hátrány az élmenőkhöz képest, annál jobb nekem és a csapatnak is. Mostantól minden egyes verseny nagyon számít. A csapat 100 százalékosan hajt, el kell érnünk, hogy minden egyes alkalommal több pontot hozzunk, mint a riválisok!”

Jó esélye lehet erre a Belga Nagydíjon, hiszen Räikkönen Spa-specialistának számít, 2009-ben még a szörnyen gyenge Ferrarival is győzni tudott a kedvenc helyszínén – ezzel együtt nem bízza el magát:

“Általában jó eredményeim voltak a Belga Nagydíjakon, persze a múltból nem tudok most megélni, azonban ártani sem árt, ha ezt kimondom. Természetesen nagyszerű lenne ötödször is nyerni Spában, az idény első felében nem jött össze a győzelem, a minél több pont pedig nagyon jól jönne.”

Räikkönen továbbra is igyekszik türelmesen tekinteni az eddig hiányzó futamgyőzelem kérdésére.

“Mindig a győzelem a cél. Néha egész közel is kerültünk hozzá, olyankor kicsit kiábrándító volt, hogy az utolsó lépés már nem sikerült. De az okot is tudjuk: az időmérőn nem voltunk olyan erősek, mint a versenyen, így pedig mindig nehezebb a helyzet vasárnap.”

“Persze jobban szeretnék nyerni, mint másodikként vagy harmadikként beérni, de hosszú ez az idény, és szerintem folyamatosan javulunk is. Ha összejön végre a győzelem, nagyon jó, ha nem, hát próbálkozunk tovább. Elég rég vagyok már a szakmában ahhoz, hogy ne rágódjak túlságosan. Mindkét bajnokságban egyre feljebb jutottunk, ha így is folytatjuk, jönni fog a győzelem is.”