A Magyar Nagydíj után a Forma-1-es világ elcsöndesedett, a következő futam, a Belga Nagydíj csak szeptember első hétvégéjén jön, addig itt a nyári szünet. Míg a múlt héten a csapatok többsége még dolgozott a gyárban, mostanra minden munka megszűnt. A pilóták különféle módokon és helyeken élvezik ki a szünetet.

Vannak, akik a vakáció alatt sem szakadnak el teljesen a sporttól, Felipe Massa otthon, Sao Paulóban quadozik, pingpongozik, legalábbis a Twitteren ilyen képekkel illusztrálta a szabadságot. A Red Bull-os Mark Webber a hétvége óta az olimpián nézősködik és drukkol a honfitársainak Londonban.

Fernando Alonso pár napja a szenvedélyének számító biciklizéssel töltötte az időt, a Ferrari spanyolja megnyert egy 20 kilométeres versenyt. Heikki Kovalainen az edzéssel töltött idő után most utazik haza Finnországba, golfozni fog.

Jenson Button szintén aktív, az ő hobbija a triatlon. Barátnőjével, Jessica Michibatával a Fülöp-szigetekre utazott, de nem sütkérezni, egy 3,86 km-s úszásból, 180 km kerékpározásból és 42 km-s futásból álló Ironman-versenyen indul.

“A triatlonból sosem gazdagszom meg, de amikor csak az időm engedni, azonnal nekivágok egy versenynek” – mondta.
 
A nyomás alatt lévő címvédő, Sebastian Vettel kimondottan pihenni akar, elmondása szerint a szabadságon napfény és tenger, csend és nyugalom lesz a program, és ugyanez igaz a sauberes Kobajasi Kamuira is, aki a vízparton horgászbotot is ragad.

Lewis Hamilton édesapja szülőhazájába, Grenadába utazott, a HRT-s Pedro de la Rosa hagyományosan Mallorcára megy feleségével és lányaival. A friss házas Romain Grosjean természetesen a nászútjára fordítja a szabadidőt.

A mexikói Sergio Perez azt mondta, hogy augusztus első két hetében a családjával az USA-ban keres egy “csendes helyet”, azonban a második két hétben már az edzésé lesz a főszerep.

Michael Schumacherről úgy tudni, egyszerűen svájci otthonában a gyerekekkel tölti az időt és a caterhames Vitalij Petrov is hasonlóan gondolkodik, február óta tartó rohanás után Oroszországban lazít.

“Azt nem mondom meg pontosan, hova megyek, mert akkor felbukkannának a szurkolók, de úgy gondolom, minden ember otthon szeret leginkább pihenni. Lehet, hogy nem valami különleges a városom – na jó, vannak nagyon gyönyörű helyek! -, de ott születtem, a szívem oda húz. Szerintem mindenki így van ezzel. Anglia, Spanyolország, Olaszország… én inkább csak otthon szeretnék lenni.”