A McLaren Hockenheimre vitt új fejlesztési csomagjával Jenson Button ugyan egy második helyet hozott Németországban, Lewis Hamilton pedig nyerni is tudott a Hungaroringen, a 2008-as bajnok cseppet sem nyugodt és elégedett.

Hamilton szerint a magyarországi győzelem azért nem akkora siker, hogy hátradőlhessenek, különösen, hogy a Lotus egyre fenyegetőbb ellenfél.

“Magyarországon Fernando egy kicsit lemaradt, de ez azért nem volt túl nagy csapás. Gyorsak voltunk, de ha a két Lotus az első sorból indult volna, simán nyertek volna” – mondta a mclarenes alátámasztva a Lotus versenyigazgatójának véleményét.

“A bokszkiállásoknál végig jól dolgoztunk, de még nagyon sok munka vár ránk, fejleszteni kell az autót, mert nem elég gyors. Magyarországon hajszálon múlott, hogy az élen tudtam maradni. Jó lenne egy sima verseny, amikor lazán vezetnék, Jensonnal együtt pedig kettős győzelmet hoznánk, ezért kell dolgoznunk.”

“Nagyon remélem, hogy Spára megint lesz egy csomagunk. Én mindenképp követelni fogom, mert szerintem a Lotus is új fejlesztésekkel jön majd. Kétségem sincs, hogy hamarosan futamot nyernek, akár már Spában is, szóval mindent meg kell tennünk, hogy mi is tartsuk a lépést.”

Hamilton pillanatnyilag Alonso és a két Red Bull-pilóta mögött negyedik a bajnokságban, hátránya a ferrarissal szemben 47 pont, Räikkönen viszont egyetlen ponttal van csak mögötte.