A Lotus a 2012-es idény sötét lova, az igen erős és gyors autóval jönnek a dobogók, gyűlnek a pontok. Mostanra az alakulat McLaren mögött egyetlen ponttal lemaradva áll a konstruktőri bajnokság 3. helyén, Kimi Räikkönen pedig ott van az éllovas Fernando Alonsót üldöző négyesben.

A csapat valódi esélyes, és Enstone-ban eszük ágában sincs elkövetni azt a hibát, amit a BMW 2008-ban, azaz hogy a jó esélyek ellenére az idény felétől a következő évre koncentrálnak. A Lotus megpróbál mindent kihozni ebből az évből.

“Az egyik dolog, amit az elmúlt pár évben rosszul tettünk az volt, mindig egy kicsit hamar váltottunk át a következő évi autóra. Az idei szezont már az elejétől tudatosan úgy terveztük, hogy tovább foglalkozunk az aktuális járgánnyal” – szögezte le a technikai igazgató, James Allison a SkySportsnak, majd a Räikkönen bajnoki esélyeit firtató kérdésre is igen pozitív hozzáállással válaszolt.

“Miért is ne? A futamgyőzelemért nagyon sok pont jár és még sok verseny van hátra. Alonso előnye eltörpül a még megszerezhető pontokhoz képest” – utalt az angol a még maximálisan begyűjthető 225 pontra.