A Red Bull ifjonca, Daniel Riccardo tavaly az italgyártó anyagilag is meggyőző rábeszélése nyomán mutatkozott be F1-ben a HRT-nél, ahol az idény második felében versenyzett. Az ausztrál 2012-re bekerült a hivatalos utánpótláscsapathoz, a Toro Rossóhoz, immár egy évet lehúzott a Forma-1-ben.

A Toro Rosso ugyan félévtizedes mélységben jár idén, 2007 óta nem volt ilyen gyenge szezonja a csapatnak, de Ricciardo úgy véli, rá nem nagyon lehet panasz, ha a szezon másik felében nem szerepel katasztrofálisan, megérdemel egy újabb évet.

“Azt mondanám, hogy maradni fogok, hacsak nem alakul nagyon pocsékul a következő pár futam” – mondta a Motor-total.comnak a kilátásokról.

“Az időmérőkkel nem volt gondom, a futamok már hullámzóan alakultak, de ha sikerül pár jobb versenyt hoznom, a kvalifikáción pedig erős maradok, akkor úgy gondolom, hogy én mindent megtettem. Jó lenne még egy évet kapni, mert még sokat tanulhatok” – magyarázta.

Ricciardo hivatkozhat a kvalifikációkra, de csapattársa, Jean-Eric Vergne ezen a téren sem mutat túl sokat, a franciát talán túl korán dobták a mély vízbe, azaz a Forma-1-be. A 22 éves pilóta még a száguldó cirkuszba való bekerülése előtt arról beszélt, hogy tudja, a Red Bullnál nincs kegyelem, így minden bizonnyal még csapattársánál is jobban reménykedik, hogy egy év után nem intenek neki búcsút.

A két Toro Rosso-ifjonc szerencséje, hogy valószínűtlen, hogy kívülről hoznának versenyzőt, a Red Bull utánpótlásprogramjában pedig jelenleg nincs olyan fiatal, aki felkészült lenne a Forma-1-re.