A Williams Barcelonában közel nyolc év után szerzett újra futamgyőzelmet, de a grove-i csapat azóta nem hozott hasonló eredményt, csak csordogáltak a pontocskák. Az idény felén túl ennek ellenére nem keseregnek, tudják, hogy juthatott volna több is, de az eddigieket is megbecsülik.

“Amolyan hullámvasút volt eddig az év, nem? De hadd utaljak vissza a tavalyi évre, hogy akkor hol álltunk, ezt senkinek nem szabad elfelednie, mi a csapatnál nem is feledjük” – mondta az Autosportnak a csapat versenyfőnöke, Mark Gillan.

“Pillanatnyilag tízszer annyi pontunk van, mint tavaly év végén, és a csapatnál azt is tudjuk, hogy mi a fő cél: az állandó pontszerzés, ehhez pedig a top10-es kvalifikáció kell. És miért is ne sikerülne? Ha viszont nem megy, akkor csalódottak vagyunk. De a Magyar Nagydíjon idén először mindkét autónk bejutott a Q3-ba, még ha kicsit csalódottak is voltunk, mert úgy éreztük, magasabbra is érhettek volna.”

A Williams jelenleg 53 ponttal 7. a konstruktőri bajnokságban, a Sauber 27 ponttal áll előttük, míg a Force India 7 pont lemaradással követi őket. Az egykori topcsapat tavaly csak a három kicsit tudta megelőzni, de idén valószínűleg nem kell tartaniuk a 9. helytől, a Toro Rosso ugyanis csak 6 pontocskával áll ott, azaz a 2011-hez viszonyított előrelépés szinte garantált.