F1: Räikkönent nem féltik a Ferraritól 2 Vasárnap röppent fel, hogy a Ferrari Jenson Buttont és Kimi Räikkönent is a listáján tartja Felipe Massa 2013-as pótlásaként. A hír nem kimondottan vad spekuláció, a dolgot komoly orgánumok közölték, és amikor Räikkönennél rákérdeztek, nem is intézte egy egy kézlegyintéssel, igaz, hangsúlyozta, hogy jól érzi magát a Lotusnál.

Az enstone-i csapat főnöke, Eric Boullier is ebben bízik:

“Nem rossz, hogy a Ferrari szerepel a hírekben, de én nem tudok róla, hogy a Kimi a vissztérést tervezné” – mondta a francia, majd kérdésre megerősítette, hogy mind a finnt, mind Romain Grosjeant szeretnék megtartani jövőre is. “Mindenképpen. Semmi okuk nincs mozdulni.”

A Ferrari ugyan egyáltalán nem erőlteti Massa szerződéshosszabbítását – a múlt héten hagyták is lejárni az erre vonatkozó opciójukat -, de a kifelé csakis annyit kommunikálnak, hogy nem sietnek a jövő rendezésével. A főnök, Stefano Domenicali is csak ezt ismételgette, amikor Räikkönenről és Buttonról kérdezték.

“Kimi velünk szerzett bajnoki címet és én is láttam a spekulációkat, de ennyi. Csak azt tudom megerősíteni, amit a múlt héten is mondtam: nem kapkodjuk el a döntést, nem fogunk bejelenteni semmit, nem akarunk sietni. Felipével van szerződésünk, meg akarjuk őt óvni, ez a fontos az idei bajnokság szempontjából. Szóval semmi új hírrel nem szolgálhatok.”

“Nem sietünk a döntéssel, semmi újat nem tudok mondani, de én úgy tudom, hogy az említett versenyzőknek szerződésük van a saját csapatukkal.”