Bár az annyira vágyott győzelem még mindig nem jött össze nekik, a Lotus F1 nagyon erősen teljesít idén. Kimi Räikkönen és Romain Grosjean már 8 dobogós helyezést hozott 2012-ben, gyűlnek az eredmények, az enstone-i csapat a McLaren mögött egyetlen ponttal lemaradva 3. a konstruktőri bajnokságban, a finn pilóta pedig ott van az éllovas Fernando Alonsót kergető sűrű bolyban.

A Magyar Nagydíjon Räikkönen ugyan nem bírt Lewis Hamiltonnal, de ő és csapattársa is vezetett a futamon, végül a 2-3. helyen értek be. Az újabb erős eredmény a három “nagyot” óvatosságra inti.

A Ferrari-főnök Stefano Domenicali szerint tulajdonképpen még szerencse is, hogy a Lotusnak az idény elején még nem jött ki olyan jól a lépés, mostantól azonban már tényleg veszélyesek.

“Nem lepett meg Kimi formája, mert mindig is jó versenyzőnek tartottam, világbajnok is, ahhoz pedig kell valami plusz. Úgy gondolom, hogy a Lotus nem gyűjtött annyi pontot, amennyit tudott volna. Az idény elejétől végig jó volt az autójuk, akár több pontjuk is lehetne. A gumikkal is nagyon jól bánnak, nagyon jók lesznek az idény második felében” – mondta az olasz.

A címvédő Red Bull főnöke is egyetért: “Az autójuk egész idényben gyors volt, Kimi tényező a bajnokságban. Csak egy ponttal áll Lewis mögött – őrültség lenne alábecsülni a riválisainkat, nagyon hosszú még a szezon” – figyelmeztetett Christian Horner.

A McLaren sportigazgatója, Sam Michael is tisztában van a Lotus potenciáljával: “Igen, nagyon gyorsak, persze az aggódással nem megyünk semmire. A mi dolgunk az, hogy a saját autónkat gyorsabbá tegyük.”