F1: Räikkönen szava elállt 2 A Lotus a Magyar Nagydíj hétvégéjének egyik favoritja, az szinte minden pálya, úgy a Hungaroring is fekszik az autónak, a meleg is jól jött, így Romain Grosjean egy kiváló második helyet hozott a kvalifikáción. A francia ifjonc nagyon örült, csapattársa, Kimi Räikkönen már jóval kevésbé volt boldog az 5. idővel. A finn mindössze három mondatban értékelte az időmérőt.

“Nem rossz időmérős teljesítmény, de kicsit kiábrándító, hogy nem tudtam gyorsabb lenni, amikor igazán számított. Az autó jó, de nem tudtam összerakni a kört a kritikus pillanatban. Majd meglátjuk, mi lesz holnap!” – mondta a 2005-ös hungaroringi győztes.

A csapat technikai főnöke, James Allison bizakodva tekint a vasárnapi verseny elé, még az esőtől sem tart túlságosan, de győzelmi esélyeket nem hangsúlyozza:

“Jó nap volt, nagyszerű, hogy Romain az első sorba jutott. Kimit is szerettük volna egy kicsit előrébb látni, főleg, hogy a Q2-es köre jobb volt, mint amit a Q3-ban elért, de összességében nagyszerű eddig a hétvége, reméljük, holnap is így folytatódik! A célunk az időmérős tempó javítása volt, ma bizonyítottunk is.”

“Az első sorból rajtolunk, szóval jók a kilátások. Ezen a pályán nehéz előzni, a jó rajt tehát nagyon fontos lesz. Azután még a DRS-sel sem lesz könnyű, mert a célegyenes nem elég hosszú az előzéshez, hacsak nem küszködik a gumikkal vagy nem akad más gondja a megtámadottnak. Nálunk a közepes és a lágy keverék sem kopik túlságosan, szóval még a melegben sincs mitől tartanunk.”

“Az eddig látottakhoz hasonló körülményeket jósolnak holnapra, lehetséges az eső, de amilyen meleg van, olyan zivatar is lehet, mint pénteken. De készen állunk, bármilyen idő is jöjjön!”