A Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgatója, Gyulay Zsolt az MTI-nek nyilatkozva arról beszélt, hogy a hétvégi hazai Forma-1-es futamra a korábbinál jóval több nézőt sikerülhet majd kicsalogatni:

“Jól állunk a jegyértékesítésben, remélem többet fogunk eladni, mint tavaly. Ez nagy eredmény, köszönhetően annak, hogy szeretnénk emelni a magyar látogatók számát. A kedvezményes, utazással egybekötött jegyek kétharmada már elkelt, és ha mind a tízezer belépőt el tudjuk adni, akkor megduplázzuk a hazai nézők létszámát” – mondta, majd a verseny hosszú távú jövőjét firtató kérdésre válaszolt.

“Ez nem a Hungaroring döntése; 2016-ig biztosított a verseny jövője. Arról, hogy ezt követően mi lesz, talán még egy kicsit korai beszélni. Úgy gondolom, ha Magyarországnak az a szándéka, hogy továbbra is megrendezze a futamot, akkor ennek nem lesz akadálya.”

A Magyar Nagydíjhoz kapcsolódik, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) jelezte, hosszabb HÉV-szerelvényekkel és a jegyekre vonatkozó kedvezményekkel készül a hétvégére.

A közlemény szerint a 8-as HÉV vonalán a szerelvények csütörtökön és pénteken délelőtt félóránként, kora délután és a délutáni csúcsidőszakban 10-20 percenként, este félóránként, a hétvégén pedig reggel és délelőtt negyedóránként, délután és este pedig félóránként közlekednek. Szükség esetén a BKK sűríti az indulási időpontokat.
    
Felhívták a figyelmet arra, hogy a mogyoródi versenypálya csak a Gödöllőig közlekedő vonatokkal érhető el, a Cinkotára és Csömörre induló szerelvényekkel nem. A központ csütörtökön és pénteken a délutáni csúcsidőszakban, valamint szombaton és vasárnap reggel 7 és 20 óra között 3 helyett 6 kocsis szerelvényeket közlekedtet.
   
A Hungaroring a Szilasliget megállóhelytől gyalog, Mogyoród állomásról pedig közvetlen buszjárattal is megközelíthető. A 3-as, a 4-es, az 5-ös és a 6-os kapun át elérhető szektorokhoz Szilasliget, míg az 1-es, a 2-es, a 7-es illetve a 8-as kapun át elérhetőekhez Mogyoród állomáson célszerű a HÉV-ről leszállni. A távolság gyalogosan az állomásoktól körülbelül 2,5 kilométer, amely 35-40 perc alatt megtehető.
   
A Forma-1 ideje alatt az érvényes 24 órás, csoportos 24 órás, 72 órás Budapest-jegyek és a Budapest-kártyák nem a főváros határáig, hanem Mogyoródig érvényesek. Azok, akiknek a július 29-i versenynapra érvényes speciális, 9990 forintos belépőjük van, annak felmutatásával mindhárom metróvonalat díjmentesen vehetik igénybe.