Kimi Räikkönen utólag ugyan dobogós helyezést szerzett a Német Nagydíjon, a Lotus mégis visszacsúszott a konstruktőri bajnokság negyedik helyére. “Ez természetesen csalódás, de nagyon-nagyon szoros az állás és növeltük előnyünket az ötödik helyezettel szemben” – mondta Eric Boullier csapatfőnök. “Éhesek vagyunk a sikerre és többet akarunk. Ha tudjuk tartani a fejlesztések tervezett ütemét, az a minimum, hogy megtartjuk ezt a pozíciót. Nem vagyok benne biztos, hogy harmadik vagy negyedik hely lesz a végére, de ott leszünk a legjobbak között.”

Boullier elégedett a németországi teljesítménnyel, de még jobb eredményeket vár. “Kimi nagyszerű versenyzést mutatott be a nehéz kvalifikáció után. A 10. és 19. helyről indultunk, így remek, hogy erős pontokat szereztünk. Az is világos viszont, hogy jobb eredményekre van szükségünk, főleg az időmérőn kell jobban teljesítenünk. Ha versenyeket akarunk nyerni, az első négy-ötben kell lennünk.”

“A hockenheimi időmérőn nem találtuk a tempót vizes pályán, ez valami olyasmi volt, amivel korábban nem szembesültünk és nem is szeretnénk újra. Részleteiben kell elemeznünk a történteket. A hőmérséklet nagyon alacsony volt, a záporok rövidek és intenzívek, ki fogjuk javítani.”

“Kimivel kapcsolatban nem tudok semmi negatívumról beszámolni, gyorsan megtalálta régi tempóját. Nem lennék meglepve, ha hamarosan nyerne. Romain még építi önmagát, pár éve volt ugyan hét versenye, de ez az első igazi éve. Természetesen követ el hibákat, de ezeket soha nem ismétli meg. Folyamatosan tanul, versenyről versenyre erősebb lesz.”

Boullier nehezen lehetne elégedettebb a szezon első felével. “Mennyivel vagyok boldogabb, mint tavaly ilyenkor? Jelentősen. Ha számot kell mondanom, legyen mondjuk ezer százalék!”

James Allison technikai igazgató sokat vár a hétvégi Magyar Nagydíjtól. “Ha az év első tíz versenye egyfajta útmutató, akkor versenyképesek leszünk Magyarországon” – nyilatkozta Allison. “Jó lenne, ha sikerülne az első két sorba kvalifikálni magunkat, különösen a kanyargós Hungaroringen. Dacára a németországi időjárásnak, jó benyomásokat szereztünk a Hockenheimben kipróbált új alkatrészről, a Hungaroringen újabb lépést szeretnénk tenni előre.”