Lewis Hamilton 100. Forma-1-es futama rögtön az elején rosszra fordult, ugyanis a mclarenes a pályán lévő törmelék miatt defektet kapott, a nem tervezett csere miatt a mezőny végébe esett vissza.

Hamilton körhátrányba is került, azonban keményen hajtott, és amikor az Alonso-Vettel-Button hármas közé keveredett, előre menekült, előbb Vettelt, majd Alonsót is megelőzte, visszavette a körét. Vettel a futam után azt mondta, szerinte nem volt sportszerű, hogy Hamilton csatázott vele, mert így Button utolérhette.

Hamilton úgy véli, Vettel csak a saját éretlenségét bizonyította a panaszkodással: “Nem igazán érdekel, mit mond. Szerintem csak azt bizonyítja, hogy éretlen. Szerintem semmi hülyeséget nem csináltam a futamon. Nyerni is csak annyit nyerte az előzéssel, hogy nem akadályoztam a csapattársamat. Én sosem adom fel, úgyhogy nem fogok egyszerűen visszavenni és elengedni mindenkit, amikor megvan a tempóm ahhoz, hogy előzni is tudjak” – mondta a Daily Mailnek.

Bár Hamilton gyorsasága nem hozott eredményt, a korábban küszködő Jenson Buttonnak sikerült is az autó tempóját egy második helyre váltania. A csapatfőnök, Martin Whitmarsh szerint Hockenheim bizonyította, hogy újra számolni kell a McLarennel a bajnoki küzdelemben.

“Igen, pillanatnyilag elég erős az autó ehhez. Persze nem marad így, ha nem fejlesztünk, hiszen még a fél szezon hátravan. Mindkét pilótánk képes futamot nyerni és akár a bajnoki címet is. Rajtunk múlik, hogyan fejlesztünk. Jelenleg lendületben vagyunk, én így láttam és a mérnökeink is így vélik.”

“Fernando és a Ferrari nagyszerű munkát végez, de mi is igazi küzdők vagyunk, lesznek még jó versenyeink, igyekszünk a lehető legtöbb pontot hozni. Alonso viszont tényleg nagyon erős versenyző, a Német Nagydíjon ugyan a gumik elhasználása árán be tudtuk érni, de megelőzni már nem tudtuk. Gyorsabbak voltunk, de ha egy Fernando van elöl, akkor nehéz előrébb jutni. Melbourne után mi voltunk jó formában, de a Ferrari azóta fordított. Azonban mi is képesek vagyunk erre.”