F1: Alonso élete formájában 2 Fernando Alonso a Német Nagydíjon újabb lépést tett harmadik világbajnoki címe felé, amikor az idényben első pilótaként harmadik futamgyőzelmét is megszerezte. A spanyolnak nem volt könnyű dolga, hiába rajtolt pole-ból, Sebastian Vettel és Jenson Button végig nyomás alatt tartotta.

A Ferrari csapatfőnöke szerint az autójuk még mindig nem a mezőny leggyorsabbja, ez pedig még inkább kiemeli Alonso teljesítményét:

“Ha belegondolunk, hogy a futam gyakorlatilag 67 környi időmérős menet volt, Fernando igazán élete legjobb formájában van. Kiváló helyzetben van, mi pedig igyekszünk a lehető legtovább fenntartani ezt a lendületet” – mondta Stefano Domenicali.

“Úgy gondolom, hogy továbbra sem miénk a leggyorsabb autó, ha az lenne, akkor sokkal könnyebb lenne győzni. Javítanunk kell az autón, egy ilyen szoros idényben futamról futamra fejleszteni kell, különben pontokat veszítünk. Nagyon erősek az ellenfelek. Az első három mos 2-3 másodpercen belül volt, ami semmi, pedig Fernando 67 időmérős kört hozott.”

Domenicali szerint Alonsónak óriási szerepe van abban, hogy a Ferrari a pocsék kezdés után itt tarthat ma:

“Nagyon fontos volt, hogy Fernando ne veszítse el a hitét, amikor nehéz napjaink voltak az elején – az az autó nem is volt autó! Az hogy végig motivált volt, végig a munkára összpontosított, nagyon fontos volt, pontosan erre van szükség, amikor nyomás alatt vagyunk. Nagy feladat volt az autó javítása, de ha látjuk, hogy a bajnok mindig igyekszik a jó irányba vinni a csapatot, az komoly alapot ad. Nagyon hálásak vagyunk neki ezért!”

Míg Alonso újra győzött, a Silverstone-ban végre a javulás kézzelfogható jelét is mutató Felipe Massa Hockenheimben nem hozott újabb jó eredményt, a rajt utáni ütközését követően csak a 12. lett. A brazil ezzel együtt továbbra is hisz önmagában és szeretne mindent megtenni, hogy támogassa Alonsót a bajnoki küzdelemben.

“Természetesen Fernandónak rám is szüksége van. Egy ilyen szezonban nagyon fontos, hogy mindkét autó hozza a pontokat. Idén annyi pilóta és autó esélyes, hogy kiemelt jelentősége van az eredményeknek, akár egyetlen ponton is múlhat a cím.”

“Minden egyes futam kulcsfontosságú lesz, egészen a legutolsóig. Úgy kell dolgoznunk, mint az utóbbi pár futamon, tovább kell javítani az autót, hogy Fernandónak egészen a szezonzáróig megadhassunk minden esélyt a küzdelemhez!”

“Most már én is jól érzem magam. Monaco óta már magabiztosan érzem magam az autóban, versenyképesek vagyunk, ez a fő. Az idény elején nem éreztem jól magam, de azóta sok minden változott. Ha az autó gyors, akkor egy rosszul sikerült futamot is könnyű lenyelni. Most ott volt az elején az ütközés, a versenynek annyi volt, de a tempóval nem volt semmi gond.”