Michael Schumacher a harmadik helyről indulhatott hazai futamán, az első körben még támadta Sebastian Vettelt, de végül csak a hetedik helyen ért célba. Nem sok olyan pilóta volt, aki háromszor cserélt kereket a versenyen – a hétszeres bajnok és csapattársa, Nico Rosberg köztük volt.

“Forgalmas nap volt, csak sajnos a rossz irányba haladtunk” – kezdte Schumacher, aki legalább a leggyorsabb kör megfutásával vigasztalódhatott. “Kár ezért a versenyért, bár előre megjósoltam, hogy az ötödik-hetedik helyen végezhetünk. Végül hetedik lett belőle és nem ötödik, de tudtuk jól, hogy ilyen körülmények között nehéz dolgunk lesz.” Schumacher az időmérő után adott nyilatkozataiban többször beszélt arról, hogy örülne egy nagy esőnek.

“Mindent beleadtam, de ennél több nem volt benne. Ezt el kell fogadnunk, bár hazai közönség előtt különösen szomorú. Szerettem volna többet adni a rajongóknak.” Schumacher szerint főleg a gumiknak köszönhető az eredmény.

“Minden egyes körrel egyre kopottabbak lettek a gumik. A végén ugyan egy bizonyos pontig közeledni tudtam Perezhez, de aztán ismét elszakadt tőlem. Az autónknak egyszerűen több fekete aranyra van szüksége, mint a többinek. Ma a vártnál is többet fogyasztott.”

“Elfogadjuk az eredményt és meglátjuk, mi történik a jövőben. Azt gondolom, hogy látunk majd néhány érdekes fejlesztést, ráadásul ez nemcsak egy, hanem több autót fog érinteni.”

Különösebben Nico Rosberg sem volt boldog a verseny után, de annak örült, hogy a 21. helyről beért tizediknek. “Az örömre talán nincs okunk, de az egy ponttal elégedett lehetek arra tekintettel, hogy honnan indultam” – fogalmazott Rosberg. “Sokat csatáztam, sokat előztem, ezek közül néhány különösen élvezetes volt.”

“Ami a vb-állást illeti, néhány héttel ezelőtt még egész jól álltam, most már nem olyan a helyzet, mint amit reméltem. Jó, hogy ma előreugrottunk, de jönnie kell a következő lépésnek.”