F1: Vettel csak jót akart 2 Sebastian Vettel egy biztos harmadik helyet dobott el magától, amikor hazai versenyén az utolsó előtti körben a pályán kívül előzte meg a gumikkal küszködő Jenson Buttont. A címvédő ugyan ott állt a dobogó második fokán, de utólag 20 másodperces büntetéssel sújtották, végül csak az 5. lett.

A csapat futam-összefoglalójában Vettel megismételte, amit közvetlenül a verseny után is mondott, azaz hogy nem szándékosan szabálytalankodott:

“Egész jó versenyünk volt ma, bár hiányzott egy kicsit a tempó, amikor Fernando közelébe értem, aztán Jensonnal szemben is veszítettem egy pozíciót, aki egy körrel korábban teljesített egy nagyon jó bokszkiállást. Pár körrel azelőtt időt veszítettem, amikor Lewis visszavette a körét. A végén Jenson gumijai kikészültek, felzárkóztam rá. Inkább csak az volt a kérdés hogy mikor kapom el, megpróbáltam kifékezni. Ő belül volt, de nem tudtam biztosan, hogy hol is, nem láttam, így inkább helyet hagytam, kimentem a csúszós festékre is, de így is előtte maradtam.”

“Egyszerűen csak el akartam kerülni az ütközést, helyet adtam neki. Tisztelem őt, nem akartam letolni a pályáról. Jó volt a dobogón állni a hazai futamon, de tiszteletben tartom a versenybírók döntését.”

Vettel 5. helye még így is jobb eredmény, mint amit csapattársa hozott, a Silverstone-ban győztes Mark Webber sebességváltó-csere miatti büntetés folytán csak a 8. helyről rajtolt, a futamon pedig olyan versenyképtelen volt, hogy az is kisebb csoda, hogy a célba éréskor újra a startpozícióját hozta.

“Nem volt tempóm, nem voltam gyors. Nem tudtam tartani a lépést, akikkel általában szoktam, utánanézünk, mi történt, Budapesten jobbak leszünk! Csalódott vagyok, azt hittem, többet ki tudok hozni a versenyből. Az első kör még nem volt rossz, megelőztem Lewist, de utána csak evickéltem. Ez teljesen más pálya, mint Silverstone, de mindenütt erősnek kellene lennünk, valamiért pedig most nem voltunk azok.”

A csapatfőnök, Christian Horner sem volt túl boldog a Német Nagydíjat követően:

“Érdekes futam volt. Végig nagyon szoros volt a verseny Fernando, Sebastian és Jenson között. A középső etapon időt veszítettünk, amikor Hamilton visszavette a körét és valószínűleg ez tette lehetővé Jensonnak, hogy elénk kerüljön a kerékcserénél. Viszont Sebastian aztán mindent beleadott, hogy pár körrel a vége előtt elé kerüljön a hazai futamán.”

“Mark délutánját eleve elrontotta a rajtbüntetés. Az első kiállással agresszíven terveztünk, de nem jött be, a keményebb gumin nem volt meg Mark tempója a hosszabb etapon. Elkeserítő volt az utólagos büntetés is, de elfogadjuk. Mindkét pilótánk pontot szerzett Németországban és továbbra is vezetünk a konstruktőri bajnokságban. Most már a következő futamra koncentrálunk.”