Nem sikerült túl jól Lewis Hamilton századik versenye, a McLaren brit pilótája műszaki hiba miatt a Német Nagydíj feladására kényszerült. Defektje mellett azzal is feltűnést keltett, hogy agresszíven visszavette a körét az akkor második helyen haladó Sebastian Vetteltől, amiért a német utólag lehülyézte.

“A második körös defektem elképesztően balszerencsés volt” – mondta Hamilton. “A pálya teljes szélességében törmelékek hevertek, nem volt más választásom, át kellett hajtanom rajtuk. Ami igazán frusztráló, hogy nyolcadikként mentem át rajtuk, kegyetlen pech, hogy így is defektet kaptam. Azonnal egyértelmű volt, hogy az autó nem ugyanolyan, mint a defekt előtt volt. Néhány kör alatt sikerült változtatni a vezetési stílusomon, a középső etapban egész jó tempót futott az autó. A hátulja eléggé megsérült a defekt miatt, csoda, hogy ilyen messzire jutottunk.”

“Legalább jól szórakoztam, a középső etapban ahhoz is elég gyors voltam, hogy az éllovasokkal küzdjek. Ez jó kedvre derít, mert tudjuk, hogy az autó valóban gyors volt ezen a hétvégén. Mindenkinek nagy köszönet jár a gyárban az új alkatrészekért, ezt a tempót kell átmentenünk Magyarországra. Öt nap múlva visszaülhetek a kocsiba, ez a legjobb hír egy ilyen nap után.”