Kimi Räikkönen ugyan csak a negyedik helyen ért célba a Német Nagydíjon, Sebastian Vettel büntetése miatt utólag egyet előrelépett. A Lotusnak kettős érzései lehetnek a versennyel kapcsolatban, mert a finn ugyan előrelépett a vb-összetett negyedik helyére, a csapat a konstruktőri bajnokságban egy helyet visszacsúszott Jenson Button második helye miatt.

“Onnan, ahonnan indultunk, ez volt a maximum” – mondta Räikkönen. “A rajtom jó volt, de aztán előttem Hamiltonnak valami problémája volt, le kellett lassítanom, hogy ne szálljak bele hátulról. Emiatt di Resta elment mellettem a DRS-zónában, küzdenem kellett, hogy visszaelőzzem.”

“Talán ha tegnap gyorsabbak vagyunk, lett volna esélyem az éllovasok üldözésére, de most így alakult. Egy kicsit többet reméltünk ettől a versenytől, az autó legalább jól működött és értékes pontokat szereztünk.”

Romain Grosjean eleve rajtbüntetéssel indult, majd egy balesetbe is belekeveredett, esélye sem volt a pontszerzésre. “Ma semmi sem sikerült” – nyilatkozta a francia. “Kár, mert jól sikerült a rajt, az első kanyarig jó pár pozíciót nyertem. Aztán az egyenesben volt egy koccanás és ezzel véget is ért a versenyem érdemi része.”

Eric Boullier csapatfőnök értékelte Räikkönen felzárkózását. “A tegnapi problémák után Kimi szépen lépegetett előre” – így a francia. “Nagyon erős és tapasztalt versenyzést mutatott be, a stratégia is jó volt. Örülünk, hogy Kimi erős versenytempót futott, ugyanolyan gyorsak vagyunk, mint az éllovasok. Nem kérdés, hogy képesek vagyunk a győzelemre is.”