F1: Räikkönenéket kicsinálta az eső 2 A Lotus továbbra is nagyon érzékeny az időjárásra. A Német Nagydíj előtt Kimi Räikkönen arról beszélt, hogy szeretne kánikulát Hockenheimben, a valóság azonban másképp alakult.

Bár a fekete-arany autó száraz pályán már extrém meleg nélkül is igen gyors volt, a finn a Q1 legjobb idejét hozta, a víz már kifogott az E20-ason, Romain Grosjean tovább sem jutott a Q2-ből, Räikkönen pedig teljesen esélytelenül próbálkozott a 10. helynél előrébb kapaszkodni:

“A nedves körülmények között valamiért nem voltunk elég gyorsak, utána kell néznünk, miért is. Egyáltalán nem tapadtak a gumijaim, még akkor sem, amikor az utolsó szakasz felénél teljesen frisseket tettünk fel. Szárazon nagyon jó az autó, és általában is jó a tempónk a versenyen, szóval reméljük, hogy holnap száraz idő lesz, aztán majd meglátjuk!”

A 2007-es bajnokhoz hasonlóan a technikai igazgató, James Allison is a száraz körülményekre alapozza a reményeit. Persze Grosjeannak még így is nehéz lesz vasárnap, hiszen sebességváltó-csere miatt hátrasorolják, a 20. helyről indul csak a francia.

“Elég elkeserítő volt az időmérő. Szárazon simán a leggyorsabbak között voltunk, de amint esni kezdett, nagyon küszködtünk. Nyilván ki kell derítenünk, miért nem tudtunk normális időt hozni. Holnapra száraz versenyt jósolnak, bizakodunk a tempónkat illetően. Kiminek még jó futama lehet a 10. helyről, de Romainnak már nehezebb dolga lesz a 20. helyről rajtolva, azonban ezen a pályán viszonylag könnyű lesz az előzés a DRS-sel, lehetséges a jó eredmény. Igyekszünk a lehető legjobb stratégiát ” – mondta a mérnök.