Fernando Alonso az idény első duplázójaként megnyerte a valenciai Európa Nagydíjat, majd két hete Silverstone-ban se sokon múlott a győzelem, ott végül második lett. A spanyol versenymérnöke szerint az előző két futam alapján bizakodva mehetnek Hockenheimbe is.

“Az autó jó volt Valenciában és jó volt Silverstone-ban is. Mivel Hockenheim a valenciai lassú kanyarok és a silverstone-i gyors szakaszok keveréke, én arra számítok, hogy a Ferrari Németországban is versenyképes lesz” – mondta Andrea Stella, hozzátéve, hogy a gumik azért kihívást jelentenek majd. “Hockenheimben korábban nehéz volt a gumikat jól kezelni, főképp a bal elsőket, de hátul is előfordult szemcsésedés. Ilyen szempontból érdekes lehet a hétvége.”

Az F2012-es az idény elején mind a csúcssebesség, mind a tapadás szempontjából gyenge volt, de mostanra sikerült jóval versenyképesebbé tenni. Bár Alonso szeretne még gyorsabb, az időmérőn is ütőképes autót, Stella szerint elsősorban a tapadás a lényeg, a csúcssebesség csak másodlagos, nem az a fő cél.

“Persze mindig szeretnénk további gyorsulást, hiszen attól csökken a köridő és megkönnyíti a dolgokat a futamon. De a csúcsebesség és a leszorítóerő ellentétben áll egymással, így ha a sebességben egy kicsit gyengébbek vagyunk, az részben épp azért van, mert az autónak jó a leszorítóereje. Persze ezért így is igyekszünk javulni a sebesség terén is.”

A mérnök kiemelte, hogy az elmúlt két hónap javulása a Ferrari elszántságát és pozitív hozzáállását dicséri, az eredmény pedig önmagáért beszél, hiszen Alonso 13 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot.

“Az idény kezdetén végtelenül optimizmust kívánt volna, hogy elképzeljük a mostani helyzetet. De a Forma-1-ben gyorsan változhatnak a dolgok, mi pedig végig megőriztük a pozitív hozzáállásunkat. A jelenlegi helyzetünk az említett hozzáállás és a kemény munka eredménye.”