Jó formában, silverstone-i győzelemmel a tarsolyban utazhat a Német Nagydíjra a Red Bull. Sebastian Vettel hazai pályán versenyezhet, sok ismerős arcra számít a lelátón. “Remélhetőleg legalább annyi ember buzdítja majd a német pilótákat, mint ahányan Silverstone-ban támogatták a hazaiakat” – mondta Vettel.

“Hockenheim mindössze fél órára van szülővárosomtól, szóval sok barátom és családtagom eljön. Mindig különleges érzés ilyen közönség előtt versenyezni. Több sorozatban versenyeztem már a pályán, nagyszerű a vonalvezetése. Eddig nem sikerült megnyernem a Német Nagydíjat, természetesen most nagyon szeretném!”

Az előző futam nyerteséből, Mark Webberből nem lehetett túl sok konkrétumot kihúzni. “Utoljára 2010-ben jártunk Hockenheimben, a hangulat mindig jó” – így Webber. “Sok német pilóta van a rajtrácson, mindig sokan szurkolnak értük. Van egy hosszú-hosszú egyenes a hajtű előtt, nagy végsebességre lesz szükség, de fontos lesz jól összerakni az utolsó szektort is. Érdekes kérdés, hogy ezúttal hány fok lesz, várom a hétvégét!”