Silverstone-ban ugyan a régóta várva várt első győzelem helyett csak egy 5-6. hely jött össze a Lotusnak, de a csapatnál úgy látják, hogy a hétvégi Német Nagydíjon jók lesznek az esélyeik. Romain Grosjean rajtbüntetéssel indul neki a hétvégének, de Kimi Räikkönen határozottan a dobogót célozza majd Hockenheimben.

“Az autónk jó, a gumikat egész jól értjük, bizonyítottuk már, hogy gyorsak tudunk lenni, jók vagyunk a versenyen, szóval eséllyel küzdhetünk majd egy újabb dobogós helyezésért” – mondta a finn, kiemelve, hogy a hagyományosan meleg körülmények a kezükre játszhatnak majd.

“Nem jönne rosszul a kánikula. Hockenheimben általában nagyon meleg van, mindenkinek gondja is szokott lenni a gumikopással. A mi esetünkben viszont fekszik az ilyen idő az autónak, jobban megy a melegben, hosszabb etapon is kíméli a gumikat. Legyen csak szép nyári idő Hockenheimben!”

A Lotus persze nem csak a kedvező időjárásra akar hagyatkozni, a technikai igazgató, James Allison elárulta, hogy új fejlesztésekkel is készülnek a német futamra.

“Izgatottan várom! Futamról futamra egyre jobban alakul az idényünk. Németországban elég meleg lehet majd, és a pálya jellege is bizakodásra ad okot számunkra, szóval optimista vagyok. Azért is izgatott vagyok, mert érdekes új fejlesztéseket viszünk Németországba, kíváncsian várom, beválnak-e.”