Német csapat két német pilótával – hát mi lehet nagyobb élmény a Mercedes AMG számára a Német Nagydíjon való indulásnál? “Gyakran kérdezik tőlem, hogy létezik-e a hazai pálya előnye egy olyan nemzetközi sportban, mint a miénk. Erre a válaszom: előny nincs, de van bennünk egy hazai verseny érzés” – mondta Michael Schumacher.

“Német pilótaként másfajta izgalommal érkezem a Német Nagydíjra, hiszen tudom, hogy a lelátókon ülő emberek nagy része értem (is) szorít. Ez büszkévé és még motiváltabbá tesz. Ez az első olyan év, amikor a gyári Mercedes csapat a mezőny legelején harcolhat, éppen ezért nagyon reméljük, hogy a szurkolást jó teljesítménnyel hálálhatjuk meg. Bízunk benne, hogy sok mercedeses kollégát látunk majd a lelátón, értük is szeretnénk jól szerepelni. A cél világos, szeretnénk, ha mindenkinek lenne oka az ünneplésre.”

Nico Rosberg is örül, hogy a Mercedes sok alkalmazottjával és a szurkolókkal is találkozhat. “Jó lesz csevegni kicsit a srácokkal és a rajongókkal a FOTA Fan Forumon” – nyilatkozta Rosberg. “Hockenheim mindig különleges számunkra, de nekem is az: Wiesbadenben születtem, nem messze Hockenheimtől, a korábbi versenyekről nagyon szép emlékeim vannak.”

“Az F1-es karrieremet megelőzően gyakran nyertem a pályán, édesapám utolsó DTM-es versenyét sem tudom elfelejteni 1995-ből. Vele ünnepeltem az autó tetején a stadionban, akkor döntöttem el, hogy olyan pilóta leszek, mint ő. Nagyon keményen fogom nyomni, hogy jól szerepeljek a hazai nézők előtt, remélhetőleg jó eredménynek örülhetünk együtt. Azt hiszem, hogy ez a pálya sokkal inkább kedvez nekünk, mint Silverstone, hosszú egyenesekkel és rövid kanyarokkal van tele, ami jó az Ezüst Nyílnak.”