Míg az idény kezdetén úgy tűnt, hogy a McLarené a mezőny legjobb autója, a csapat az elmúlt időszakban csúnya lejtmenetbe került, ha Lewis Hamiltonnak nem jött volna össze a montreali győzelem, az eredmények csak egy középcsapatot mutatnának.

A hazai futam, a Brit Nagydíj is elkeserítően alakult a wokingiak számára, de a McLaren technikai igazgatója, Paddy Lowe szerint nem az autóval van a fő gond, a versenyképtelenségnek más az oka.

“Azért nem úgy állunk hozzá, hogy oké, az autó alapjaiban kész katasztrófa. Inkább csak arról volt szó, hogy sikerült-e mindig kihozni belőle a maximumot. Az autó esőgumikon nagyon is erős volt, jó leszorítóerő nélkül pedig ez nem lett volna lehetséges. Inkább csak az egyenletes teljesítménnyel van gondunk” – mondta a legutóbbi futamra visszatekintve.

A McLaren jelentős fejlesztési csomagot vitt Silverstone-ba, de a versenyen így is csak az 5-6. leggyorsabb volt az autó. Lowe ezzel együtt nem hiszi, hogy ennyien eléjük vágtak volna a fejlesztési versenyben, szerinte csak az autó finomhangolásában nem végeztek jó munkát.

“Természetesen folyik a fejlesztési verseny a csapatok között, mi, mások is hozzák az újításokat. Igen, valóban sok csapat volt gyorsabb nálunk és páran nem értek célba közülük. Ha borúlátóan nézzük, akkor mondhatnánk, hogy ez volt a szerencsénk, mert a Sauberek és Maldonado kidőlés nélkül még a 8. és 10. sem lett volna meg, ők is előttünk végeztek volna.”

“De azt akkor sem merném állítani, hogy ezek a csapatok ekkorát fejlődtek volna hozzánk képest az elmúlt egy hónapban, szerintem egyszerűen csak sokkal alaposabb, jobb munkát kell végeznünk az autó hangolásával.”

A wokingi alakulat Hockenheimre és aztán a Magyar Nagydíjra is fejlesztésekkel készül, a Hungaroringen nagyon szeretnék sikerrel zárni a júliust.

“Nagy fejlesztési programunk van a következő két futamra. Nagyon húzós lesz, mert mindenki rákapcsol még a szünet előtt. Nagyszerű megnyerni a magyar futamot, sokat jelent. Amióta létezik a nyári szünet, három évből kétszer megnyertük. Az F1-ben pedig mindenki annyit ér, mint a legutóbbi futama.”