A Lotus Kimi Räikkönen mellé a csapatnál 2009-ben már megfordult Romain Grosjeant szerződtette 2012-re. A francia ifjonc ugyan gyakran keveredik balesetekbe, de ha megússza a kiesést, elég szépen versenyez. Kilenc futam után jóra értékeli az eddigi teljesítményét.

“Nos, maximalista vagyok, azaz mindig jobbat szeretnék, tehát nem vagyok 100 százalékosan elégedett, nem volt minden 100 százalékos eddig. De ez az első teljes F1-es idényem és két dobogóval a zsebemben már a műszaki hiba elúszott első győzelem lehetőségéről beszélhetek. Más jó versenyekre is visszagondolhatok, például Silverstone-ra, ahol sok csatám, sok előzésem volt, világbajnokkal küzdöttem a pályán. Szóval mondjuk 10-ből 7,5-re értékelném magamat” – mondta, hozzátéve, hogy tényleg nincs messze a sokat emlegetett első győzelem.

“Egyszerűen csak mindent össze kell raknunk. Jó ideje ezt mondogatjuk már, de meggyőződésem, hogy tényleg sikerülni is fog. Ha összejön egy jó kvalifikáció, sikerül az első két sorba kerülni, akkor győzhetünk.”

Grosjean azonban biztosan nem lesz ott az első két sorban a hockenheimi rajtrácson, ugyanis a sebességváltóját cserélni kell, ami öthelyes hátrasorolással jár, ha pole-időt futna, akkor is csak a 6. helyről startol majd.

“(Silverstone-ban) baj volt a sebességváltóval, még szerencse, hogy nem a futam korábbi szakaszában jelentkezett a dolog” – mondta a Lotus technikai igazgatója, James Allison. “Sajnos Romain így öthelyes hátrasorolást kap majd Hockenheimben, de Silverstone-ban is bizonyította már, hogy a mezőny végéből indulva is képes az élmezőnybe kapaszkodni” – utalt a műszaki vezető Grosjean rajt utáni balesetére, amelyet követően a 22. helyről kapaszkodott fel a 6. pozícióba.