A Sauber alapító-főnöke, Peter Sauber korábban arról beszélt, hogy 70 éves fejjel már nem akar a bokszutcában dolgozni, közeleg a nyugdíjba vonulás. A svájci úriember az utódlás kérdését is rendezte, a jelenlegi jobbkezét, Monisha Kaltenbornt nevezte meg a leendő csapatfőnökként, amit azzal is megerősített, a társtulajdonossá tette az osztrák-indiai hölgyet.

A Kleine Zeitung nemrég megkérdezte Saubert, hogy akkor az év végén következik-e számára a nyugdíj.

“Ki mondta ezt?” – kérdezett vissza, mire az újságíró jelezte, hogy hónapok óta ez szerepel a sajtóban.

“Sok értelmezés van, de a válasz nem. Amikor visszavettem a céget a BMW-től, már akkor világos volt, hogy egy napon Monisha veszi át a vezetést. Azt is mondtam, hogy 70 évesen már nem akarok a pitwallon ülni, jövő októberben leszek annyi. De az, hogy pontosan mikor adom át a vezetést Monishának, még nyitott kérdés.”

Lehetséges, hogy Sauber úr egy futamgyőzelemre vár, amit mondjuk a fiatal Sergio Perez hozhat. A mexikói egyértelműen a jövő egyik csillaga, Peter Sauber pedig büszke rá, hogy nem ő az első tehetség, akit ő hozott a sportba.

“Én nyitottam meg az utat a Forma-1-be Michael Schumacher számára. Aztán ott volt Räikkönen, Massa, Kubica… Az autónk már jó, de a győzelemhez még hiányzik valami, mindig történnek hibák.”

A kérdésre, hogy talán egy csúcspilóta, mondjuk Fernando Alonso a hiányzó elem, így felelt: “Erről nem is álmodnék. De nem lenne rossz, nem lenne semmi!”