Lewis Hamilton a 2010-es szezon kezdete előtt szakított az addig pályafutását menedzselő édesapával, Anthony Hamiltonnal. Hamilton-apuka ezután egy másik brit tehetség, Paul di Resta ügyeit intézte, de a múlt héten véget ért a munkakapcsolat.

Di Resta a hétvégén nem kívánt beszélni az okokról és a történtekről, de a GrandPrix.com arról ír, hogy a skót ifjoncnak máris akadt segítője Jenson Button és menedzsere, Richard Goddard személyében.  

Goddard hangsúlyozta, hogy di Restával egyelőre nincs szerződésük, a pilóta nem fizet nekik, de így is örömmel látják el tanácsokkal a skótot.

A karrierje hátralevő pár évét minden bizonnyal a McLarennél eltöltő Button, Goddard és társuk, James Williamson tavaly alapított sportmenedzsment-céget, amely többek között David Coulthard és a fiatal brit golfozó, Jake Shepard ügyeit is intézi.

Goddard a közös cég megalapítása kapcsán utalt arra, hogy di Resta megfelelő ügyfél lehetne számukra. “Jenson közvetlen riválissal nem akarna üzleti kapcsolatba kerülni, de örömmel dolgozna egy fiatal F1-essel vagy egy olyan pilótával, aki az áttörés küszöbén áll.”

A 26 éves di Resta a Mercedesszel megszerzett 2010-es DTM-bajnoki cím után lett a Force India versenyzője, az azóta mutatott szereplése pedig állítólag több csapat figyelmét is felkeltette, ha Michael Schumacher a visszavonulás mellett dönt, természetes utód lehetne például a Mercedes AMG-nél.