Két héttel ezelőtt Valenciában Lewis Hamiltont küldte a falnak a williamses Pastor Maldonado, a Brit Nagydíjon pedig Sergio Perez Sauberjét lökte ki az egyszerre elvégzett bokszkiállásaik után.

A venezuelai már Monacóban is ütközött egyszer Perezzel, a mexikói a kiesés után azt mondta, itt az ideje, hogy a versenybírók keményen fogják Maldonadót, mert amit művel, az már veszélyes.

“Pastor nem tiszteli a többi versenyzőt. Ez ténykérdés. Én voltam előbb, de ha nem is lettem volna, akkor is helyet kellett volna hagynia, hogy ne ütközzünk, ő viszont egészen kitolt. Nem értem, hogyan vezet!”

“Nagyon remélem, hogy a stewardok tesznek valamit, mert az elmúlt három-négy futamon mindig ártott valakinek! Nem először rontott bele a hétvégémbe. Valenciában Hamiltonnal is ezt csinálta, azért bokszutca-áthajtást kapott, szerintem az nem elégséges. Ez a fickó nem tanul, ha nem lépnek valamit, nagyon veszélyes, sérülést is okozhat” – magyarázta Perez mérgesen.

“Mindenki tart tőle. Nem tartja észben, hogy az életünket kockáztatjuk, egyáltalán nincs benne tisztelet. A stewardoknak tényleg tenni kell valamit, mert nem először okozott már bajt. Nemcsak nekem, sok versenyzőnek árt.”

Maldonado szerint nem történt semmi különös, egyszerűen csak hidegek voltak a gumijai, versenybaleset volt.

“Nem hiszem, hogy komoly következményei lesznek, sima versenybaleset volt. A bokszból jöttem vissza, hidegek voltak a gumik. Próbáltam védeni a pozíciómat, Perez pedig igyekezett lezárni előttem, nagyon közel voltunk. Kicsit megcsúszott az autó fara, összeértünk, ami mindkettőnk versenyének ártott” – nyilatkozta.

A versenybírók a futam után megvizsgálták az esetet, Maldonadót találták felelősnek az ütközésért, hivatalos megrovásban részesítették, ezen felül pedig 10 ezer eurós pénzbüntetést is kiszabtak rá.