Sportigazgatónak szerződtette Sam Michaelt a McLaren, a Williamstől érkezett szakember többek között a bokszkiállásokért felelős idén. Ezen a területen idén nem muzsikáltak túl jól a wokingiak, több olyan kiállás is volt, amelyen versenyek mentek el, emiatt Michael rengeteg támadást kapott. Pedig a McLarennek jó eredményei is voltak a bokszban, Lewis Hamilton első valenciai kiállása például rekordidő alatt ért véget, a javulást a felszerelések optimalizálásával érte el a csapat.

Martin Whitmarsh csapatfőnök csak a pozitívumokat látja Michael munkájában, egyáltalán nem neheztel rá. “Sam nehéz időkön ment keresztül, óriási elvárások voltak vele szemben” – mondta Whitmarsh. “Szerintem kiváló vezető. Olyan ember, és ebben biztos vagyok, aki alkalmas arra, hogy egyszer átvegye a helyem.”

“És ez jól is van így, mert korábban senki nem volt a cégben rajtam kívül, aki akarta volna a pozíciómat. Ez egészséges dinamizmust szül.” Whitmarsh úgy véli, Michael erős karaktere kulcsszempont volt a leigazolásáról szóló döntés meghozatalakor. “Nem ismertem Samet túl jól korábban, de több megbeszélés alapján is olyan kép alakult ki róla bennem, hogy erős személyiség. Ez alapján gondoltam arra, hogy szükségünk van rá.”

“Volt néhány szerencsétlen pillanatunk idén, de túl fog lendülni ezen. Az utolsó két versenyen a miénk volt a leggyorsabb bokszkiállás, sőt az utolsó futamon az F1 történetének leggyorsabb kiállását produkáltuk. Természetes, hogy az emberek nem erre, hanem más ügyekre fókuszálnak. Mi se azt mondjuk, hogy ‘ó, megcsináltuk 2,6 másodperc alatt’, hanem azt, hogy ‘de mi történt a másik kiállásnál?’ Nem aggódom emiatt és szerintem Sam sem.”