F1: Teszt helyett kutyakomédia 2 A Forma-1-es csapatok az elmúlt két évben az idény végén, Abu-Dzabiban rendezték közös ifjonctesztjüket, de 2012-re nem sikerült megegyezni a helyszínről, míg a többség a Brit Nagydíjat követően Silverstone-ba akart menni, a Red Bull és a Toro Rosso ragaszkodott a novemberi abu-dzabi teszthez. Végül úgy egyeztek meg, hogy a Silverstone-t választó csapatok egészen addig visszavonulhatnak a nyári teszttől, amíg az autójuk a pályára nem gurul.

Később a Lotus főnöke arról beszélt, hogy ésszerűtlen a fiatalokat az idény közepén tesztelni, másrészt a fejlesztési versenyben is kiskapukat nyit a nyári időpont, így legszívesebben nem vennének részt. A McLaren azután kerek-perec kijelentette, hogy ők mégis a novemberi időpontot választják, lassanként pedig minden csapat kihátrált, elbizonytalanodott.

Mostanra csak a csak a Marussia, a HRT és a Williams tart ki biztosan Silverstone mellett, míg egyesek Abu-Dzabira készünek, mások pedig a szezonzáró után mennének csak a spanyolországi Jerezbe.

A Mercedes motorsportfőnöke, Norbert Haug nem rejti véka alá, hogy mit is gondol a szervezésről:

“Mi szerettük volna a silverstone-i alkalmat, de világos, hogy most már más lehetőséget kell keresni. Őszintén szólva nevetségesnek tartom, hogy ilyen ügyekre pocsékoljuk az időt” – mondta a német.

A kérdésre, hogy meddig hajlandóak várni valamilyen közös megoldásra, jó-e ha csak az idény vége felé tisztázódik a kép, így felelt: “Nem is tudom. Mi szeretnénk a lehető leghamarabb rendezni ezt.”