A barcelonai győzelem után Valenciában is dobogóra állhatott volna Pastor Maldonado, a williamses azonban egy körrel a verseny leintése előtt összeütközött Lewis Hamiltonnal. A balesetig jó volt a tempója a csapatnak, mindenki abban bízik, hogy Silverstone csodás eredményt hozhat.

“Valenciában erősek voltunk, de sajnos csalódás lett a vége” – mondta Mark Gillan, a Williams főmérnöke. “A spanyolországi teljesítményünk alapján nagy várakozásokkal futunk neki a hazai versenyünknek. A Pirelli a kemény és a lágy keveréket hozza erre a futamra, ugyanezzel a párosítással voltunk sikeresek Barcelonában.”

“Új aerodinamikai csomaggal is készültünk a nagydíjra, ezen a pályán a légáramlásnak kulcsszerepe van. A hosszútávú előrejelzések nem túl biztatóak, jó esély van esőre, ami eseménydús kvalifikációt és versenyt hozhat.”

Pastor Maldonado minimum erős pontszerzést vár Silverstone-tól. “A pálya kedvez az autónknak, mert hasonlít Barcelonához” – nyilatkozta a venezuelai. “Nagyszerű vezetni rajta, a Maggots és Becketts szekciók nagy kihívást jelentenek. Nagyon ígéretes volt az autó valenciai tempója, remélhetőleg jó eredménnyel kedveskedhetünk a hazai szurkolóknak.”

Bruno Senna egyik kedvenc pályája következik. “A nagy tempó és a lendületes hullámzás miatt kedvelem” – fogalmazott a brazil. “Az autó tempója kiváló a nagy leszorítóerejű és gyors kanyarokkal tűzdelt pályákon, így Silvestone kedvez nekünk. Valenciában megmutattuk, hogy az autó erős, optimista vagyok az esélyeinkkel kapcsolatban.”