Miután Fernando Alonso a 11. helyről rajtolva nyert az Európa nagydíjon, a spanyol pilóta lett az első, aki idén két futamon is győzni tudott, a tetejébe pedig kellemes előnyt is szerzett a világbajnokságban.

A valenciai eredmény ellenére a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo nem elégedett, számára a verseny tanulsága az volt, hogy a Red Bull nagyon veszélyes, így még keményebben kell dolgozni Maranellóban.

“Aggódom, és mindannyiunknak érdemes aggódni. Aggódom, mert három nagyon nehéz futamra számítok Silverstone-ban, Hockenheimben és Budapesten, láthattuk, hogy a Red Bull milyen erős, az időmérőn négytizedet adtak mindenkinek, a futamon pedig könnyedén elhúztak, legalábbis a biztonsági autóig. Ha el akarjuk érni a céljainkat, előrébb kell lépnünk!” – mondta a Ferrari dolgozóinak.

“Mindent bele kell adnunk, a bajnoki győzelem csakis rajtunk múlik. Nagy hiba lenne azt hinni, hogy a valenciai győzelem azt jelenti, eleget tettünk. Most versenyképes az autónk, de a győzelemhez még ennél is többet kell hoznunk.”

“Nem szeretném, ha a külső szemlélők azt hinnék, egy futamgyőzelemtől már teljesen odavagyunk. Tudom, hogy mennyit dolgoztok, mennyi áldozatot hoztatok, de azt is nagyon jól tudom, hogy kivétel nélkül mindannyiunknak még többet kell beleadni.”

Az elnök kitért a csapatfőnökre, Stefnao Domenicalira is, Montezemolo a kitartásáért méltatta beosztottját:

“Stefano Domenicali sosem hárította el a felelősséget, sőt inkább villámhárítóként vette fel a kritikákat, megvédte az embereit, miközben képes volt a maximumot kihozni belőlük, realista és pozitív szemlélettel képes építeni a csapatot.”