Nemcsak az idény, hanem minden idők leggyorsabb bokszkiállását produkálta a McLaren az Európa Nagydíjon. Lewis Hamilton első kiállása mindössze 2,6 másodpercig tartott, így teljesült a sportigazgató Sam Michael jóslata, aki a verseny előtt lehetségesnek tartotta a három másodperces határ áttörését. Az Autosport írása szerint Lewis Hamilton mindössze 2,32 másodperc után kapta meg a zöld jelzést Valenciában, ez 11 századdal gyorsabb kiállást jelent a korábbi rekordnál. Ezt a Mercedes produkálta Michael Schumacherrel a tavalyi Koreai Nagydíjon.

A McLaren balszerencséje, hogy Hamilton második kiállásánál ismét gond volt, ezúttal az emelő romlott el, ez pedig elhomályosította a rekorddöntést. A baki miatt Lewis Hamilton potenciális győzelmi esélyt szalasztott el, Michael pedig több támadást kapott munkájával kapcsolatban.

A Williamstől érkezett szakember a történtek ellenére bízik benne, hogy még tovább javul a McLaren bokszmunkája. “A srácok eleresztik a fülük mellett a kritikákat, mert tudják, hogy jók és már Montrealban is nagyon gyors kiállásokat produkáltak” – mondta Michael, aki megerősítette, hogy a valenciai hiba miatt módosítják a felszerelést a silverstone-i Brit Nagydíjra.

“Rengeteget dolgoztunk a folyamatok optimalizálásán, most már ott tartunk, hogy nem a tizedekért, hanem a századokért küzdünk. A korábbi versenyek hibái eltűntek, mert folyamatosan javítunk a teljesítményünkön.” A McLaren újabb személycserét hajt végre Silverstone-ra, a jobb hátsónál dolgozó szerelő ugyanis megvágta magát az egyik szárnyvéglappal Valenciában.