Ahhoz képest, hogy az élcsapatok közül a Ferrari tűnt a leggyengébbnek a szezon elején, Fernando Alonso lett az első, aki két futamgyőzelmet is szerzett idén. A spanyol szenzációs, bár kissé szerencsés győzelmet aratott hazai pályán, Valenciában, amelynek köszönhetően a világbajnoki összetettben húszpontos előnyre tett szert.

Stefano Domenicali csapatfőnök szerint a vasárnapi diadal ellenére sem lehet elégedett a Ferrari, legfőképpen azért, mert az nem az autó erejének, hanem Alonso bámulatos teljesítményének köszönhető. “Az autó már más szinten van, mint az év elején, de még mindig nem a leggyorsabb” – magyarázta Domenicali, hogy miért nem teljesen elégedett.

“Az én szememben az ezen a hétvégén látott Red Bull a leggyorsabb a tiszta teljesítményt illetően. A versenyen fölényesen vezettek, a tempójuk nagyon erős volt. Ezt nem hagyhatjuk figyelmen kívül. Tudjuk, hogy mi a célunk november végére, de most láthattuk, hogy a Red Bull valamit nagyon jól csinált ezen a hétvégén, fejlesztették az autót. Voltak problémáik a megbízhatósággal, de ettől még tény, hogy teljesítményben még nem tartunk ott, ahol kellene.”

“Sok dolgunk van, de vezetjük a bajnokságot, ez pedig nagy lökést adhat a gyárban dolgozó srácoknak, hogy még kreatívabbak legyenek és még jobb ötletekkel álljanak elő.”

Domenicalit nem lepte meg Alonso zseniális valenciai szereplése. “Tudjuk, hogy ő az első számú pilóta, ezért van velünk. Együtt örülök vele, mert hatalmas nyomás volt rajta, ez a szemébe nézve nyilvánvaló volt. Szívből örültem neki, hogy így láttam küzdeni. Büszke vagyok a csapatra is, mert jó stratégiákkal, jó húzásokkal csináltuk végig a versenyt.”

“De ahogy mondtam, nyugodtnak kell maradnunk. Nagyon fontos ez a győzelem, mert legnagyobb riválisainknak gondjai voltak. A megbízhatóság kulcsfontosságú idén, mindig pontokat kell szerezni.”